Ambasadorul Germaniei conferențiază la Universitatea de Vest din Timișoara

E.S. Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, va conferenția mâine, la Universitatea de Vest din Timișoara.

 

Prelegerea, cu tema Securing Unity In Diversity: Germany, Romania, Europe, va fi susținută de E.S. Cord Meier-Klodt vineri, 23 noiembrie, de la ora 10, în Amfiteatrul A01 al Universității de Vest din Timișoara, în cadrul seriei de conferințe „Ambasadori la UVT”.

La eveniment sunt așteptați nu doar studenții și cadrele universitare, ci și publicul interesat. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Născut în 1958, la Hamburg, E.S. Cord Meier-Klodt a urmat studii universitare de romanistică, filozofie și pedagogie la Grenoble, la Hamburg şi la Paris. În perioada 1990-1992, a ocupat funcția de consilier politic pe Europa Centrală şi de Est în Ministerul Federal al Afacerilor Externe, urmându-și cariera diplomatică în calitate de şef al Secţiei economice şi de presă, adjunct al şefului misiunii în cadrul Consulatului General Sankt Petersburg. Între 1995 și 1998 a deținut funcția de consilier politic pe dezarmare şi securitate în cadrul Reprezentanţei Permanente la ONU, New York.

E.S. Cord Meier-Klodt și-a continuat parcursul diplomatic ca director adjunct al secţiei Afaceri globale în Ministerul Federal al Afacerilor Externe, ca şef al Secţiei culturale în cadrul Ambasadei din Londra, adjunct al şefului misiunii la Ambasada New Delhi, Însărcinat pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală în cadrul Ministerului Federal al Afacerilor Externe. În 2016, a fost Reprezentantul Special al Preşedinţiei germane la OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, iar din ianuarie 2017 este ambasador al Republicii Federale Germania la Bucureşti.

Print Friendly, PDF & Email