Săptămâna Verde la Universitatea de Vest din Timișoara

Din grijă și respect pentru protejarea mediului, Universitatea de Vest din Timișoara organizează, pentru al treilea an consecutiv, Săptămâna Verde în UVT.

 

Săptămâna Verde în UVT, ajunsă la cea de-a treia ediţie, are loc în perioada 4 – 10 iunie şi se desfăşoară, anul acesta, sub motto-ul „UVT – universitate sustenabilă”.

În cadrul evenimentului au loc dezbateri, proiecții și ateliere de lucru pe teme precum problematica ecologică în contextul societății actuale, rolul istoricului în conservarea mediului, colectarea şi reciclarea electronicelor uzate, aplicarea principiului safe by design pentru obținerea de noi nanomateriale. De asemenea, este programată și o proiecție pe tema proiectelor de cercetare a mediului natural din perspectiva artistului vizual.

Azi a fost o zi fără maşini la UVT, accesul autoturismelor în parcarea destinată angajaților Universității fiind închis, pentru a încuraja deplasarea la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun.

Ne aflăm deja la ediția a treia. Am optimizat de fiecare dată activitățile, pentru a prelua cele mai noi teme din domeniu. Săptămâna Verde nu este nicidecum singura acțiune pe subiect, reducerea impactului asupra mediului fiind o preocupare principală a noastră. Este important ca întreaga comunitate să fie implicată în aceste demersuri, de aici și rolul acțiunilor desfășurate săptămâna aceasta”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.

Print Friendly, PDF & Email