Cristian Diaconescu, la „Conferințele miniștrilor”, de la Universitatea de Vest din Timişoara

Cristian Diaconescu, fost ministru al Justiției şi al Afacerilor Externe, va deschide seria de „Conferințe ale miniștrilor”, organizată de Universitatea de Vest din Timișoara, cu prilejul Centenarului Marii Uniri

 

Universitatea de Vest din Timișoara dedică acestui Centenarului Marii Uniri o nouă serie de conferințe. Acestea vor fi susținute de personalități ale vieții publice, care au făcut sau fac parte din Guvernul României.

Prima conferință din această serie din serie va fi susținută de Cristian Diaconescu, fost ministru al Justiției, în 2004, iar al Afacerilor Externe, în anii 2008-2009. Evenimentul va avea loc vineri, 23 martie, de la ora 14, în sala A01 a UVT.

Cristian Diaconescu propune un bilanț de etapă și invită timișorenii la un dialog diplomatic, cultural și universitar despre perspectivele strategice ale viitorului României după Centenar. În cadrul aceleiaşi conferințe este invitat și un alt fost ministru de Externe, Teodor Baconschi, care a ocupat această funcţie în perioada 2009-2012.

Această nouă serie de conferințe vine în completarea acțiunilor care au sau au avut loc deja și au adus în mijlocul Timișoarei personalități naționale și internaționale. Putem aminti aici seria «Ambasadori la UVT». De această dată, creăm o legătură directă pentru comunitatea noastră academică, dar și pentru cei din afara Universității, cu foști și actuali miniștri, membri marcanți ai vieții publice, diplomați, specialiști în activitatea lor profesională. Suntem în an aniversar, astfel că discuțiile cu domnii miniștri se vor axa pe România de mâine în anul Centenarului”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.

În cadrul aceleiaşi serii de conferinţe, la Timișoara urmează să conferențieze, în data de 30 martie, Mircea Geoană, fondatorul și președintele Institutului Aspen România, fost ministru de Externe în perioada 2000 – 2004.

Print Friendly, PDF & Email