Alina Gorghiu, despre Mugur Isărescu: “Dacă se confirmă suspiciunile, să-și dea demisia”

 Senatorul liberal de Timiș Alina Gorghiu a declarat azi, la Timişoara, că dacă se vor adeveri suspiciunile apărute în spațiul public privind o eventuală colaborare cu fosta Securitate a guvernatorului BNR, acesta trebuie să-și dea demisia din funcție.

 

“Dacă se confirmă aceste suspiciuni, cred că este cazul, indiferent de cum îl cheamă pe omul respectiv, să-și dea demisia din funcție”, a declarat, citată de Mediafax, Alina Gorghiu. Aceasta a susţinut azi, la Timișoara, o conferință de presa, alături de primarul liberal Nicolae Robu.

Aceasta a punctat că din Timiș a pornit inițiativa privind Legea lustrației și era destul de respectată ideea că “în statul român cei care fac poliție politică, în general nu au ce să caute în funcții publice sau în funcții de demnitate publică”.

Alina Gorghiu a subliniat că nu vrea să se refere la un nume, ci face o apreciere de principiu: “La fel de bine îmi aduc aminte cazul Mona Muscă, cea care, în urma unor suspiciuni de aceeași natură, a ieșit din viața politică, a ieșit din viața publică și aș vrea ca genul acesta de cazuri, indiferent de numele persoanei respective și de popularitatea persoanei respective, să nu se analizeze cu oca diferită, să existe aceeași unitate de măsură.

Alina Gorghiu a mai spus că în cazul Isărescu ar dori să vadă o reacție a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, afirmând că “deși de trei zile există această suspiciune exprimată în spațiul public, o anchetă jurnalistică (…), nu am văzut nicio reacție nici a instituției, nici a domniei sale”.

După apariţia în cotidianul România Liberă a acestor acuzaţii la adresa guvernatorului Mugur Isărescu, BNR a trimis presei un comunicat, menţiond guvernatorul BNR a răspuns recent unor acuzaţii similare în interviul acordat cotidianului Jurnalul Naţional, în 20 februarie.  Adică, înainte cu câteva zile de apariţia articolului în România Liberă. “Întrebările referitoare la acest subiect au fost generate de o serie de insinuări apărute repetat în social media”, transmit oficialii BNR, oferind link spre interviul la care fac referire.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a precizat marți, 7 martie, în privința verificării guvernatorului Mugur Isărescu, că a emis la 21 mai 2002 o decizie de neapartenență/ necolaborare cu Securitatea ca poliție politică în cazul lui, subliniind că reverificarea acestuia nu mai este posibilă.

Print Friendly, PDF & Email