Unul dintre cele mai importante programe care se derulează în prezent la Centrul de Oncologie OncoHelp este proiectul Early Access. Prin acest program, pacienții pot beneficia de tratamente aprobate de Food and Drug Administration, agenția americană a medicamentului. Aceasta înseamnă un avans de câteva luni bune în care pacienții pot avea parte de cele mai noi terapii în domeniul oncologic, pentru că există un decalaj însemnat până când aceste tratamente sunt aprobate și de Agenția Europeană a Medicamentului.
„Vorbim de tratamente personalizate în cancerul pulmonar. Este un tratament adaptat pe fiecare pacient în parte. Cele mai bune rezultate le-am avut în cazul cancerului non-micro celular cu mutație EGFR, un tip de tumoră pulmonară des întâlnită. Trebuie spus că în Centrul Oncologic OncoHelp avem studii clinice pentru întreaga patologie oncologică, de la stadiile incipiente de boală până la stadiul metastatic. In ceea ce privește stadiul metastatic, studiile se adresează și pacienților nou diagnosticați dar și celor pentru care nu mai există opțiuni terapeutice standard. Pacienții sunt urmăriți și evaluați conform standardelor internaționale”, explică dr. Mihaela Pașca Feneșan, medic specialist oncolog la Centrul de Oncologie OncoHelp.
Accesul la tratament, la medicația de ultimă generație, trebuie să se producă cât mai repede, chiar dacă este vorba despre un neoplasm în stadiu incipient sau avansat.
Nu doar studiile clinice sunt preluate din țări cu tradiție în tratarea cancerului, ci și procedurile aplicate în cazul pacienților, mai spune dr. Mihaela Paşca Feneşan, în Centrul de Oncologie Oncohelp fiecare caz fiind evaluat multidisciplinar de către o comisie formată din medici oncologi, imagiști, anatomo-patologi, radiologi și, când este nevoie, un specialist în chirurgie: „Obiectivul acestei comisii este de a identifica tratamentul optim pentru fiecare pacient. Se realizează o evaluare a diagnosticului, se stabilește tratamentul medical sau dacă sunt necesare ședințe de radioterapie. În cazul unor pacienți este nevoie uneori de o intervenție chirurgicală. De aceea, avem o colaborare foarte bună cu colegii noștri din secțiile de chirurgie toracică de la Spitalul Municipal și Spitalul Victor Babeș, dar și din câteva unități sanitare private. Practic, vorbim de o secvențialitate a tratamentului.”
Tratamentele sunt stabilite conform ghidurilor internaționale, dar optimizate pentru fiecare pacient în parte.
Centrul de Oncologie OncoHelp este un spital universitar dotat cu 165 de paturi, dintre care 131 pentru spitalizare continuă, 29 de paturi pentru spitalizare de zi şi cinic paturi ATI/Supraveghere Post-Anestezie. În cadrul Centrului sunt oferite gratuit servicii medicale de oncologie, radioterapie, hematologie, endoscopie digestivă superioară și inferioară, imagistică medicală (computer tomograf, ecografie medicală și mamografie). În cadrul unității sanitare functionează singurul centru de îngrijiri paliative dintr-un spital universitar din vestul țării. Tot aici, pacienții beneficiază de cazare și masă gratuite pe perioada tratamentelor de radioterapie, în cadrul unei clădiri cu 48 paturi care asigură condiții hoteliere moderne.
Ultimele comentarii