Dezvoltarea Laboratorului de Radioterapie al Centrului OncoHelp, un nou proiect al Asociației OncoHelp

Foto: Asociaţia OncoHelp

Asociația OncoHelp anunţă că a realizat un nou proiect prin care își propune adunarea fondurilor pentru achiziționarea unui sistem pentru poziționarea pacienților oncologici pe întreaga durată a tratamentului prin radioterapie.

 

Creșterea numărului de pacienți oncologici la nivel regional pentru care tratamentele radioterapeutice sunt imperios necesare este motivul care determină necesitatea dezvoltării serviciilor medicale și conexe furnizate prin intermediul Laboratorului de Radioterapie OncoHelp din cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp, declară reprezentanţii Asociaţiei OncoHelp.

Proiectul, explică reprezentanţii asociației, reprezintă o parte a planului de dezvoltare care presupune achiziționarea de noi acceleratoare pentru dotarea celor două buncăre ce urmează a fi construite anul acesta: „Sistemul de poziționare a pacientului pe durata tratamentului prin radioterapie reprezintă o componentă obligatorie pentru efectuarea tratamentului, funcția acestui sistem fiind aceea de a poziționa și imobiliza pacientul pe durata ședințelor de radioterapie.”

Valoarea totală a proiectului este de 108.976 de lei, din care, prin înscrierea la Timotion 2021, asociaţia şi-a propus să adune suma de 94.080 lei, diferența urmând a fi acoperită din fondurile proprii.

Pentru a mobiliza comunitatea să se implice în sprijinirea acestui proiect, Asociația OncoHelp l-a înscris la Timotion 2021, cu titlul “Excelența în radioterapie – precizie, eficiență și siguranță pentru pacientul oncologic”.

Cei care doresc să realizeze o donație o pot face accesând acest link: https://www.timotion.ro/proiecte-2021/asociatia-oncohelp-excelenta-in-radioterapie-precizie-eficienta-si-siguranta-pentru-pacientul-oncologic/. Iar cei care doresc să devină campioni ai Asociației OncoHelp, pentru sprijinirea realizării acestui proiect, se pot înscrie pe www.timotion.ro, alegând proiectul “Excelența în radioterapie – precizie, eficiență și siguranță pentru pacientul oncologic”.

Anul acesta, pentru a putea respecta regulile de distanțare pe toată durata evenimentului, Timotion va avea loc timp de două zile, în 5 și 6 iunie, ținând cont de regulile de la data evenimentului. Vor exista şase curse: trei cronometrate și trei necronometrate.

Este al treilea an în care Asociația OncoHelp participă la competiția Timotion, puternic motivată de răspunsul comunității la proiectele și campaniile umanitare pe care le-a lansat de-a lungul timpului: „Au fost mereu alături de noi oameni generoși și plini de compasiune față de suferințele semenilor bolnavi, diverse instituții și organizații caritabile.”

Centrul de Oncologie OncoHelp este cel mai mare furnizor de servicii medicale oncologice din partea de vest a țării și tratează un număr mare de pacienți bolnavi de cancer din județele Timiș,Caraș-Severin, Arad, Hunedoara, Mehedinți și Gorj. Laboratorul de Radioterapie OncoHelp are capacitate a de a polariza cazuri dificile într-un cadru multidisciplinar, iar începând din decembrie 2020 s-a extins prin inaugurarea Ambulatoriului de Radioterapie OncoHelp, care a devenit cel mai modern ambulatoriu de radioterapie din vestul țării.

 

Print Friendly, PDF & Email