117 cazuri de Covid-19 la Smithfield Timișoara

Direcţia de Sănătate Publică Timiş anunţă că numărul cazurilor de persoane infectate cu Covid-19 este în creștere la Smithfield Timișoara dar și în Făget.

 

Primul focar de infecție cu coronavirus a fost descoperit la compania de procesare a cărnii Smithfiled săptămâna trecută, când opt muncitori vietnamezi au fost depistați pozitiv la testul Covid. Prima linie de producție a fabricii a fost oprită vineri, iar sâmbătă a fost sistată întreaga activitate a companiei. Decizia Direcției de Sănătate Publică Timiș vine după ce au fost efectuate peste 800 de teste în rândul angajaţilor, fiind găsite pozitiv 93 de persoane.

Până acum au fost testate 804 persoane, dintre care 117 au ieşit pozitive la testarea Covid-19. DSP Timiş a decis, în context, închiderea fabricii până în 25 iulie, pentru igienizare și dezinfecție.

Un focar de coronavirus este şi în Făget, unde au fost confirmate 15 cazuri, dar ar putea fi şi mai multe. Se așteaptă rezultatele testelor efectuate la începutul acestei săptămâni. Mai mult de 40 de persoane sunt acum în izolare la domiciliu.

În Timiș, au fost confirmate până acum 826 de cazuri de Covid-19, în ultimele 24 de ore fiind anunţate 43 de noi cazuri, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Print Friendly, PDF & Email