11.000 de burse pentru elevi, acordate de Primăria Timişoara

Municipalitatea timişoreană acordă anul acesta aproape 11.000 de burse – de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social – a căror valoare totală depăşeşte 7,5 milioane de lei.

 

Este vorba despre 306 burse de performanţă, în valoare totală de 275.400 de lei. Acestea vor fi acordate, timp de nouă luni, fie elevilor care au câştigat premiile I, II sau III la olimpiade naţionale ori la concursuri cultural-artistice, fie elevilor calificaţi în loturi de pregătire organizate de Ministerul Educaţiei.

De asemenea, Primăria Timişoara acordă şi 8.960 de burse de merit, a căror valoare totală este de 6.050.100 de lei. Acestea sunt oferite elevilor care, în anul şcolar anterior, au obţinut media generală de cel puţin 8.50 şi 10 la purtare sau celor care s-au clasat pe locurile I, II sau III la olimpiade judeţene ori la concursuri cultural-artistice.

Numărul burselor de studiu acordate de Municipalitate este de 232, iar valoare totală a acestora, de 135.980 de lei. De aceste burse beneficiază elevii care provin din familii cu un venit lunar mediu, pe ultimele trei luni, cel mult egal cu salariul minim pe economie şi care, au media generală peste 7, iar la purtare,10.

Ultima categoria de burse acordate de Primărie o reprezintă cele de ajutor social, acordate pe durata unui an. Este vorba despre 1266 de astfel de burse, a căror valoare totală este de 1.063.440 de lei.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, declară că sunt cu aproape 2.000 mai multe burse decât anul trecut. „Dacă adăugăm și sumele uriașe alocate pentru reparații, modernizări, extinderi, construcții noi și dotări, rezultă clar că educația chiar este o prioritate pentru Primăria Timișoara. Nu în vorbe, ci în fapte”, scrie azi, pe profilul său de pe o reţea de socializare, Nicolae Robu.

Print Friendly, PDF & Email