Elevi olimpici, premiaţi de Primăria Timişoara

Elevi olimpici timisoreni32 de elevi cu rezultate de excepție la învățătură sau la etapele județene, naționale și internaționale ale olimpiadelor școlare au fost premiați la Primăria Timișoara.

 

Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara a găzduit, miercuri, o acțiune de premiere a elevilor olimpici la fazele județene și naționale ale unor competiții sportive, dar și a elevilor care au obținut rezultate foarte bune la învățătură. Pe lista tinerilor merituoși care au fost premiați s-au numărat elevi din 15 şcoli şi licee din Timișoara.

Dan Diaconu si elevi olimpiciPremiile le-au fost oferite elevilor de către viceprimarul Dan Diaconu, partener al Municipalității în cadrul acestei acțiuni fiind agenția de turism As Tour, care le-a oferit elevilor merituoși premii constând în excursii gratuite în Grecia.

Palmaresul elevilor premiați de Municipalitate este unul impresionant.

Printre laureați s-au numărat Marina Foltinschi, elevă în clasa a X-a, Teatru, la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”, Adrian Arba clasa a IX-a la Liceul cu Program Sportiv “Banatul”, ale cărui rezultate școlare de excepție, constând în finalizarea anului școlar trecut cu media generală 9,96 și a semestrului I al anului școlar curent cu media generală 9,76 sunt completate de rezultatele obținute la competiții sportive de înaltă performanță. Pe lista reușitelor acestuia sunt prezente, în total, 75 de medalii la înot de performanță, clasarea printre primii zece competitori la nivel național, accesul în finală, în 2014, în cadrul probei de 200 m fluture, ocuparea locului 2 la ștafetă în cadrul campionatului național, în 2014, și locul 4 național la 1500 m liber.

Denis Makamul, elev la Colegiul Național „Ana Aslan”, a fost premiat pentru mențiunea obținută la Concursul Național „Adolf Haimovici” (etapa județeană), pentru locul III obținut în cadrul Olimpiadei de Limba franceză (etapa județeană) și media semestrială 9,94 cu care a încheiat primul semestru al actualului an școlar.

Lucreția Cifor, din cadrul aceluiași Colegiu Național „Ana Aslan”, a fost premiată pentru mențiunea obținută în cadrul Concursului Național „Adolf Haimovici” (etapa județeană) și pentru media semestrială 9,22 cu care a încheiat primul semestru al anului școlar în curs.

Pe lista elevilor premiați s-au numărat doi elevi din cadrul Liceului Teoretic „Vlad Țepeș”, din Timișoara, Patricia Copocean, din clasa a XI-a, profil Filologie, care a finalizat anul școlar anterior cu media generală 9,88, și Patricia Simultean, elevă în clasa a XI-a, profil Științe Sociale, care a încheiat anul școlar precedent cu media generală 9,80.

Pe lista premianţilor au fost şi doi elevi, din cadrul Colegiului Economic „Francesco Saverio Nitti”. Adelina Fometescu (clasa a XI-a) a fost premiată pentru locul I individual obținut în cadrul Concursului de sănătate și securitate în muncă (ediția 2013) și pentru locul I obținut în competiția pe echipe a acestui concurs, pentru locul al II-lea obținut la faza județeană a Concursului pe teme de protecția consumatorului (ediția 2014), urmat de calificarea la faza națională, pentru locul I (ediția 2015, faza județeană) a Concursului pe teme de protecția consumatorului, urmat de calificarea la faza națională a competiției și locul I județean și locul I regional la Competiția Business Plan 2015, urmat de participarea, în luna mai, la faza națională. Andreea Țaranu (clasa a X-a ), este deținătoarea unei mențiuni obținute la faza județeană a Concursului pe teme de protecția consumatorului (ediția 2015).

Colegiul Național „C.D. Loga” a fost reprezentat în cadrul manifestării dedicate elevilor merituoși de Gabriela Scoroșanu (clasa a XI-a), pentru rezultatele bune la învăţătură și pentru implicarea sa în activitățile extrașcolare și în acţiuni de voluntariat, și de Elisabeta Rotaru (clasa a XI-a), pentru rezultatele bune la învăţătură, pentru preocupările sale extrașcolare, pentru interesul manifestat pentru literatură și pentru implicarea în numeroase activități de voluntariat.

Liceul „Grigore Moisil” a fost reprezentat de elevii Mihai Rochian, deținător al unui palmares impresionant de distincții, obținute la competiții și olimpiade școlare de nivel național și internațional. Pe lista premiilor obținute de Vlad-Mihai Rochian, reprezentanții Liceului „Grigore Moisil” au menționat, pentru anul școlar 2012 – 2013, premiul I și medalia de aur la Olimpiada Națională de Matematică, medalia de bronz obținută la Olimpiada Națională de Informatică, calificarea în lotul național restrâns de informatică, juniori și medalia de argint obținută în cadrul unui Turneu Internațional de Informatică desfășurat la Shumen, în Bulgaria. Ulterior, în clasa a IX-a (anul școlar 2013 – 2014), acesta a obținut medalia de aur în cadrul Olimpiadei Naționale de Informatică, o mențiune și o medalie de aur în cadrul Concursului Național de Informatică „Urmașii lui Moisil” și premiul al II-lea în cadrul Concursului Național de Soft „Grigore Moisil”. Anul acesta, Vlad-Mihai Rochian a obținut mențiune și medalia de aur în cadrul Olimpiadei Naționale de Informatică, s-a calificat în lotul național restrâns de informatică, seniori și a obținut premiul I în cadrul Concursului Național de Informatică „Urmașii lui Moisil”, desfășurat la Iași.

Tot din cadrul Liceului „Grigore Moisil”,a fost premiat și Sebastian Dan, elev în clasa a X-a, pentru premiul I obținut la Olimpiada Națională de Limba Germană Modernă.

Din cadrul Liceului Teoretic „Jean Louis Calderon” premiile au fost obținute de elevele Alina Ciornei (clasa a X-a), pentru locul al II-lea în cadrul etapei naționale a Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Franceză, și Anamaria Fildan (clasa a X-a), pentru locul I obținut în cadrul etapei naționale a Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Spaniolă.

Liceul Alimentar a fost reprezentat, în cadrul festivității de premiere desfășurată, miercuri, la Primăria Timișoara, de Andrei George (clasa a XI-a) și Ionel Duluță (clasa a X-a), ambii participanți în proiecte POSDRU.

Din cadrul Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu” au fost premiați Diana Lavinia Ciupercă, elevă în clasa a X-a, pentru media generală 9,24 și pentru premiul I obținut în cadrul concursului InfoTech, precum și pentru implicarea sa în diverse activități extrașcolare, în calitate de membru în Consiliul școlar al elevilor, şi Andrei Militaru, elev în clasa a X-a, pentru media generală 9,19 și pentru conduita școlară exemplară.

Din cadrul Liceului de Arte Plastice, printre elevii premiați s-a numărat Monica Similie, pentru premiul al II-lea obținut la Olimipiada de Matematică și pentru mențiunea obținută în cadrul competiției naționale de Istoria Artei, precum și pentru numeroasele premii obținute la diferite concursuri naționale și media generală 10 cu care a încheiat anul școlar trecut. A mai fost premiată, din cadrul aceluiași liceu, și eleva Alma Gyovai, pentru numeroasele premii obținute la concursuri județene și naționale și pentru media generală 9,80 cu care a încheiat anul școlar anterior.

Din la Grupul Școlar Industrial „Electrotimiș” au fost premiați elevii Adrian Nicorici (clasa a X-a) și Denis Maticiuc (clasa a X-a).

Și Colegiul Tehnic Energetic a fost reprezentat de doi elevi în cadrul festivității de premiere: Ana MariaConisceac, pentru premiul I la diverse competiții școlare și pentru rezultatele de la învățătură și purtare și elevul Octavian Jurcov, pentru premiile obținute la diverse concursuri școlare organizate de ISJ Timiș.

Liceul Teoretic „Jean Louis Calderon” a fost reprezentat de eleva Iulia Cristea, deținătoare a locului I la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Franceză, de Pieroberto Maccioni, care a obţinut locul I la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Italiană, și de Bianca Porsnicu, deținătoare a locului I la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Spaniolă.

Liceul cu Program Sportiv “Banatul” a fost reprezentat, în cadrul festivității de premiere de la Primăria Timișoara, de Ionuț Buda (clasa a X-a), pentru rezultatele școlare de excepție, constând în finalizarea anului școlar precedent cu media generală 10, a primului semestru din acest an cu media generală 10, precum și locul I, obținut la Olimpiada Națională de Pregătire Sportivă de Specialitate (ediția 2015) și de Daniel Git (clasa a XI-a), pentru rezultatele școlare foarte bune, constând în finalizarea anului școlar anterior cu media generală 9,30, finalizarea primului semestru al anului școlar în curs cu media generală 9,64, mențiunea obținută la Olimpiada Naționala de Pregătire Sportivă de Specialitate (ediția 2015) și titlul de vicecampion național la fotbal, obținut în anii 2010 și 2011.

Print Friendly, PDF & Email