Elevi şi profesori din Timişoara, pregătiţi pentru piaţa muncii, în Portugalia

elevi-colegiul-tehnic-ferdinand-timisoaraMai mulţi elevi şi profesori din Timişoara vor participa la stagii de formare internaționale în Portugalia, finanţate de UE, în vederea formării competențelor profesionale cerute pe piața europeană a muncii.

 

În această dimineaţă, la Colegiul Tehnic Energetic „Regele Ferdinand I” din Timișoara, fostul Liceu Energetic, va fi lansat proiectul Prin erasmus+, competențe pentru un viitor mai bun!, transmit oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.

Proiectul, cu o valoare totală de 85.768 de euro, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, se derulează timp de 14 luni.

De sprijin financiar vor beneficia 28 de elevi și cinci cadre didactice de la acest liceu, care vor participa la stagii de formare internaționale în Portugalia, în vederea formării competențelor profesionale cerute pe piața muncii europeană.

ISJ Timiş transmite că proiectul vizează patru obiective:

Dezvoltarea competențelor și abilităților profesionale ale elevilor în domeniul electric specific energiilor regenerabile, dobândirea și îmbunătățirea de abilități personale și sociale şi de competențe lingvistice și interculturale, îmbunătățirea competențelor profesorilor prin activităţi de observare în instituţii de predare/formare din altă țară şi dezvoltarea de legături la nivel internațional, în scopul dezvoltării cooperarii între lumea muncii și a formării profesionale.

 

Print Friendly, PDF & Email