Alergare de 200 de kilometri, pentru strângere de burse școlare

Remus Sime, tânărul IT-ist care în urma unui accident a devenit un pasionat al alergării în aer liber, organizează și anul acesta  evenimentul sportiv Alerg pentru o cauză. În cadrul acestuia va colecta donații pentru a acorda burse școlare unor elevi buni la învățătură, dar cu o situație financiară modestă.

 

Împreună cu alţi alergători, Remus Sime va alerga în ştafetă 200 de kilometri, distanța între Timișoara și Beiuș. El speră ca și la ediţia din acest an a „Alerg pentru o cauză”, a şasea, să i se alăture cât mai mulți alergători și donatori.

“«Alerg pentru o cauză» a devenit un proiect la care îmi este imposibil să renunț. Primele două ediții au fost acel început provocator pe care, dacă reușești să-l depășești, te duce la următorul nivel: comunitatea vine în întâmpinarea ta și așteaptă inițiativa. Edițiile trei patru şi cinci au avut rezultate surprinzătoare, atât în ce priveşte numărul mare de burse alocate (56), cât şi a numărului tot mai mare de alergători implicaţi. Anul acesta sper să colectăm fonduri pentru cel puțin 12 burse. 90 la sută din banii colectați ajung la elevi, diferența de 10 la sută reprezentând cheltuieli pentru conturile bancare și sistemele de preluare și gestionare a donațiilor”, spune Remus Sime.

Până acum, 71 de elevi din cadrul Colegiului Naţional „Samuil Vulcan”, din Beiuş, au primit burse în valoare de 1200 de lei fiecare, plătite în tranșe trimestriale.

Pentru fiecare ediție, elevii care au media generală peste 9 se pot înscrie pentru a beneficia de bursele Alerg pentru o cauză. În urma unei evaluări, în cadrul căreia este analizată situația școlară și motivația spre studiu a copiilor, este realizată o selecție celor care, în funcție de suma totală colectată din donații, vor primi burse pentru următorul an școlar.

Și ediția din acest an a proiectului Alerg pentru o cauză este susținută de Clubul Sportiv Alergotura, din Timișoara, ai cărui membri s-au implicat în promovarea evenimentului, câțiva dintre ei fiind înscriși pentru alergarea ștafetă și colectarea de fonduri.

Partener al acestui proiect este Asociaţia Bunul Samaritean, din Beiuş, care se ocupă de procesul de selecţie a bursierilor, de gestionarea burselor pe plan local şi de întreţinerea relaţiilor cu foştii si actualii bursieri.

Cei care doresc să se alăture cauzei promovate de Remus Sime sunt invitaţi să facă o donaţie direct cu cardul, pe site-ul proiectului, sau transfer bancar în următorul cont:

Asociaţia Bunul Samaritean Beiuş

IBAN: RO83RNCB0034021802850001

SWIFT: RNCBROBU

Banca Comercială Română, Sucursala Beiuş, Piaţa Samuil Vulcan 11, Beiuş, Bihor 415200

IBAN: RO14RZBR0000060014437330

SWIFT: RZBRROBU

La prima ediție Alerg pentru o cauză au fost oferite opt burse anuale, în valoare de 1200 de lei, și 12 premii speciale, în valoare de 50 de lei. La a doua ediție au fost oferite şapte burse anuale, în valoare de 1200 de lei, iar la a treia, 19 burse. Au urmat ediţiile patru, cu 16 burse, şi cinci, cu 21 burse, fiecare în valoare de 1200 de lei.

Print Friendly, PDF & Email