Un artist timişorean îşi invită fanii la sărbătorirea cosmică a Anului Nou

Promiţând trei zile de mirare și venerație față de Univers

În colaborare cu un important blog muzical din Marea Britanie, artistul timișorean Daniel Dorobanțu a produs albumul colectiv, “Evoke Vastness”. Acesta va fi lansat la liber, de Anul Nou, în cadrul unui eveniment inedit în mediul online, care, promite artistul, va oferi neîntrerupt, timp de trei zile, un vast regal de muzică și prilejuri de mirare.

 

„O nouă trecere în jurul soarelui se încheie. Un nou an se apropie. Și odată cu el, se deschide un univers vast, plin de posibilități. Noi aventuri. Noi suișuri și coborâșuri în acest rollercoaster magnific pe care-l numim viața. Pentru Noul An ne dorim de obicei experiențe care să ne aduca mai aproape unii de alții. 2017 începe chiar așa, cu «Evoke Vastness»”, spune artistul timişorean Daniel Dorobanţu.

Acesta îşi invită fanii să se pregătească, la răscrucea dintre 2016 şi 2017, pentru o călătorie uluitoare, „care poate dura de la secunde la eoni”. Nu trebuie decât să se relaxeze şi să închidă ochii. „Timp de trei zile, orbitezi într-o galaxie muzicală fabuloasă. Pătrunzi într-un sistem solar care se învârte în jurul lansării unui album, dar în care s-au aliniat și lucrări digitale și de video-art, concerte live care trec ca niște comete, DJ sets și jocuri de artificii de proporții cosmice”, mai spune Daniel Dorobanţu.

 

Citeşte şi: Concert de basm, de opt ore, într-o catedrală gotică din Timişoara

 

Acest maraton audio-vizual spectacular va fi împărtășit publicului de către un colectiv de pionieri galactici. Care au ca misiune evocarea și celebrarea măreției universului prin artă.

Evoke Vastness este un album colectiv, rezultat al colaborării dintre Daniel Dorobanțu și Humming Frequencies, important blog muzical din Marea Britanie. Compilația reunește peste 25 de artiști din toate colțurile lumii, din Azerbaidjan până în Austria, și diverse genuri, de la space la post-rock.

Cele 30 de piese au o durată totală de peste trei ore. Toate aranjamentele vizuale sunt realizate de Daniel Dorobanțu, iar selecția artiștilor este organizată de MS Torabally (Humming Frequencies). Peste două luni de muncă au fost investite în acest proiect, care se anunță a fi o călătorie uimitoare.

Albumul va fi lansat la liber, de Anul Nou, în cadrul unui eveniment inedit în mediul online, care va oferi neîntrerupt, timp de trei zile, un vast regal de muzică și prilejuri de mirare. Pornind de la numele albumului, Daniel Dorobanțu a conceput un eveniment mai vast, de streaming live, ce se va desfășura între 31 decembrie 2016 și 2 Ianuarie 2017 și va reuni mai mulți participanți și artiști colaboratori. „Trei zile de mirare și venerație față de măreția Universului”, așa e descris evenimentul de către creatorii săi. Care adaugă: “E perioada festivă dintre ani, în care căutăm să fim mai aproape unii de alții, însă foarte mulți sunt de găsit doar în mediul online. Evoke Vastness a pornit din dorința de a trezi sentimentul că suntem toți o mare familie, o societate planetară. E o ocazie să împărtășim cele mai noi creații și, pur și simplu, bucuria de a fi împreună.”

În cadrul Evoke Vastness – eveniment care poate fi urmărit AICI – Daniel Dorobanțu și colegii din trupa Thy Veils vor lansa piese și lucrări video noi, dj-set-uri, concerte live și alte creații multimedia. Daniel Dorobanțu continuă astfel direcția începută cu Cântările din lin, adică cele trei zile (29 – 31 iulie) de transmisii audio-vizuale de pe vârful Bihor (1849 m), din Munții Apuseni.

 

Citeşte şi: Dans indian străvechi adus în contemporaneitate de artiști timișoreni

 

Fanii Thy Veils – singura trupă din România invitată trei ani consecutiv la Festivalul Sziget: 2014-2016 – vor auzi, cu această ocazie, noi cântece de pe viitorul album, ce va aparea în 2017. Lansate de curând, single-ul Sun Sun și Marea cea mare, realizate în colaborare cu Negură Bunget, anticipează un nou sound și o direcție expansivă și aventuroasă.  

O altă premieră Evoke Vastness este Memories of Now. Publicul larg va avea ocazia să vadă pentru prima oară lucrarea de artă digitală realizată de Daniel Dorobanțu și Michaela Konrad, în 2010, și expusă în Muzeul Ars Electronica, din Linz, cel mai important centru de expunere a artei electronice din lume. De altfel, Daniel Dorobanțu este primul și singurul artist român cu o lucrare în colecția prestigiosului muzeu.

 

Daniel Dorobanţu – "Creanga de aur"

 

Thy Veils nu e la primul eveniment în mediul online. În septembrie anul acesta a fost prima trupă din lume care s-a alăturat Galactic Tick Day, o sărbătoare creată în mediul online de oameni pasionați de știință și fascinați de misterele Universului, pentru a celebra rotația Soarelui în jurul centrului galactic.

Daniel Dorobanțu a produs, până în acest moment, 11 albume de studio, instalații audio-vizuale, muzică de film, dar şi de dans contemporan şi a dat numeroase concerte. Iar Thy Veils este singura trupă din Timișoara care a participat la Festivalul Sziget, din 2014 încoace.

O parte din compoziţiile lui Daniel Dorobanţu pot fi ascultate şi pe pagina web a acestuia, www.dorobantu.com.

Print Friendly, PDF & Email