Artist plastician la 7 ani, aflat la a doua expoziţie

Kafe Klapka, din Timişoara, va găzdui vernisajul unei expoziții de pictură semnată de artistă de doar… 7 ani.

 

Maia Truțulescu, o mică artistă din Reşiţa, în vârstă de numai şapte ani, a ieşit din nou din atelier cu creațiile sale reunite sub titlul Simfonia culorilor. Spunem „din nou”, pentru că prima sa expoziţie a avut-o la vârsta de cinci ani.

Despre mica artistă și despre creațiile sale, la vernisaj – care va avea loc în 2 martie, de la ora 18, la Kafe Klapka – va vorbi plasticianul Sergiu Galiș.

“Maia a transformat curiozitatea într-o aparentă joacă cu pensula şi lucrează (mai bine decât să vorbească) abordând cu maximă seriozitate si dăruire pictura pe pânză, pe suprafețe mari, unele lucrări depașind-o în înălțime. Ca definiţie, ceea ce face Maia se numeşte dripping sau action painting si nu numai, abordând și subiecte figurative la prima vedere. Este un fel de abstract cromatic prin care îşi exprimă trăirile legate de pictură, chiar acest lucru făcând ca arta ei să fie sinceră, directă şi credibilă. Liberă în exprimare, ea oferă prin culoare o gamă largă de compoziţii cromatice care impresionează prin tărie, acurateţe şi armonie”, spun organizatorii evenimentului, reprezentanţii Casei Artelor, din Timişoara.

Maia Truțulescu a avut prima expoziție personală de pictură la vârsta de cinci ani, la Muzeul Banatului Montan din Reșita. Fetiţa este deținătoarea Ordinului Salonului Internațional de Pictură „Arte Mici”, precum și a diplomei de excelenţă acordate de Consiliul Județean Caraș-Severin, ca semn de recunoaștere a contribuției la valorile cultural-artistice ale Banatului de munte. Maia truţulescu a participat la mai multe expoziții colective, cea mai recentă fiind Ritmuri cromatice, organizată de Galeria Elite Prof Art, din București.

Print Friendly, PDF & Email