Primarul Timişoarei: „2015 a fost anul în care Timișoara s-a afirmat pe plan național ca orașul cel mai performant în implementarea de proiecte pe fonduri europene”

Nicolae Robu primarul Timisoarei (o) Foto Costi DumaPrimarul Timişoarei a făcut un bilanţ al lucrurilor bune şi mai puţin bune în care a fost implicat în anul recent încheiat.

 

Primarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, anunţă, într-o postare pe o reţea de socializare, că 2015 a fost un an greu, chiar foarte greu pentru el, pentru că a avut de implementat o mulțime de proiecte mari, pe fonduri europene, dar și pe venituri proprii locale „și asta a implicat o răspundere uriașă și un volum de muncă, așișderea”. Adăugând, însă, că nu o spune ca lamentare, ci de pe poziția omului „pentru care a asuma răspunderi este de mult ceva obișnuit, iar a munci este o pasiune, o pasiune dusă până la fanatism”.

În egală măsură, spune edilul, 2015 a fost pentru el și un an foarte bun, plin de realizări. Adăugând că acesta a fost anul finalizării pasajului Michelangelo, al finalizării reabilitării Centrului istoric – adică, a zece străzi și a patru piețe –, a reabilitării malurilor Begăi şi Parcului Justiției, al finalizării reabilitării străzii Musicescu, al reabilitării modernizării şi extinderii reţelei de canalizare şi alimentare cu apă pe 84 de străzi. Asta, subliniază Nicolae Robu, în condițiile în care niciuna dintre aceste lucrări extrem de complexe și de dificil de făcut nu a durat mai mult de doi ani.  „În termeni sintetici spus, anul 2015 a fost anul în care Timișoara s-a afirmat pe plan național ca orașul cel mai performant în implementarea de proiecte pe fonduri europene, neratând absolut niciunul, ci punând în operă cu succces 35 de astfel de proiecte din 35, totalizând peste un miliard de lei”, mai spune primarul Timişoara.  

Într-un cu totul alt plan, mai spune el, 2015 a fost anul în care Timișoara s-a calificat în finala competiției pentru obținerea titlului de capitală europeană a culturii pentru 2021 – „și n-a fost deloc ușor, în competiție fiind înscrie 14 orașe, toate importante, desigur, fiecare în felul său” –, anul în care echipa de fotbal ACS Poli revenit în Liga I, anul în care echipa de rugby a orașului, RCM Timișoara Saracens, a câștigat tot ce se putea câștiga la nivel național, anul în care echipa de baschet a orașului, BC Timișoara, a luat Cupa României, anul multor, multor, alte succese în plan sportiv. „A fost și anul în care s-au făcut enorm de multe lucruri pentru domeniul sănătății, pentru domeniul educației, pentru transportul public în oraș”, mai spune Nicolae Robu.

Pentru ca toate aceste succese să fi fost posibile, menţionează edilul, a fost nevoie de înțelegere, de suportarea a mult deranj și de susținere din partea timișorenilor. „V-am simțit mereu alături de mine pe majoritatea dintre dumneavoastră și asta mi-a și dat puterea să-i înfrunt pe cei care au încercat din răsputeri să mă împiedice să-mi văd de treabă, să ajung la realizările pe care le-am reușit, pentru că, nu-i așa?, realizările conduc la apreciere, și nu vorbele goale”, transmite Nicolae Robu. Dând asigurări că va fi „același om cinstit, muncitor, dăruit Timișoarei, corect și eficient, loial dumneavoastră, celor care meritați din plin un oraș mai bun, mai modern, mai frumos, mai curat, mai funcțional, un oraş în care nouă, tuturor, să ne fie drag să trăim”.

Print Friendly, PDF & Email