Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va fi, azi, la Timişoara

Bogdan Aurescu Foto HotnewsMai mulţi înalţi demnitari germani se află zilele acestea la Timişoara, unde participă la o sesiune interguvernamentală româno-germană pentru minoritatea germană din România. De asemenea, la Timişoara se va afla, azi, şi ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

 

De la ora 16, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va fi prezent la vernisarea unei expoziţii privind minoritatea germană din România, Minoritatea germană din România – Trecut şi prezent în Europa unită, expoziţie care are loc în foaierul Casei Adam Müller-Guttenbrunn.

Prezenţi la acest eveniment vor mai fi Hartmut Koschyk, membru al Parlamentului Federal German, însărcinat al Guvernului Federal German pentru problemele repatriaţilor germani şi ale minorităţilor naţionale, secretarul de stat în MAE, George Ciamba, subsecretarul de stat Christiane Cosmatu, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, ES Hans Werner Lauk, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România, dr. Paul-Jürgen Porr, şi deputatul FDGR Ovidiu Ganţ, anunţă Astrid Weisz, de la Forumul Democrat al Germanilor din Banat. Expoziţia este realizată de Ambasada Germaniei şi de FDGR, cu ocazia a 25 de ani de activitate a acestuia. „Este una dintre cele mai ample şi mai reprezentative expoziţii despre viaţa germanilor din România în momentul acesta”, spune preşedintele FDGB, Ioan Fernbach.

De la ora 16.30, în aceeaşi locaţie, ministrul Bogdan Aurescu va depune o coroană de flori de la Monumentul Deportaţilor din fosta URSS, anunţă, într-un comunicat Prefectura Timiş.

Apoi, în calitate de vorbitor principal, va participa, de la ora 17, în Sala festivă a Casei Adam Müller Guttenbrun, la Conferinţa Minorităţi etnice în Europa, provocări şi perspective, co-organizată de MAE, Fundaţia Konrad Adenauer, FDGR şi Fundaţia Culturii Germane în Europa de Est. Conferinţa este organizată timp de trei zile, în perioada 8 – 10 iulie.

Evenimentul, spun organizatorii, aduce în prim-plan dimensiunea interculturală a politicilor vizând protejarea şi promovarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, reunind reprezentanţi din Europa Centrală şi de Est, invitaţi să dezbată situaţia actuală a organizaţiilor de tineret şi să discute despre planurile lor de dezvoltare pe termen lung. „La deschiderea Conferinţei participarea este deschisă, în timp ce discuţiile care vor avea loc în perioada 9 – 10 iulie sunt supuse regulii Chatham House“, mai spune Astrid Weisz, citând organizatorii din partea fundaţiei Konrad Adenauer.

Print Friendly, PDF & Email