Maria Grapini îl acuză pe liderul PC, Daniel Constantin, de imoralitate şi lipsă de verticalitate

După fuziunea PC cu PLR

Maria Grapini Foto debanatVăzând fuziunea PC-PLR ca pe un proiect „murdar” al lui Daniel Constantin, europarlamentarul PC Maria Grapini îl acuză pe acesta, public, de imoralitate şi lipsă de verticalitate. Nemulţumiţii din PC sunt aşteptaţi în Partidul Puterii Umaniste, formaţiune politică în spatele căreia stă fondatorul PC, Dan Voiculescu.

 

Europarlamentarul PC Maria Grapini îl acuză pe preşedintele PC, Daniel Constantin, că face presiuni asupra consilierilor aleși în 2012 pe lista USL din partea Partidului Conservator, amenințându-i că, dacă nu vor veni la Congres, își vor pierde mandatul. „Pentru că nu reușește să adune delegații la Congres, conform statutului (membrii aleși de ultimul Congres PC în Consiliul Național), Daniel Constantin face presiuni asupra consilierilor aleși în 2012 pe lista USL din partea Partidului Conservator, amenințându-i că își vor pierde mandatul”, declară europarlamentarul, într-un comunicat de presă trimis redacţiei.

Maria Grapini mai spune că, în locul celor care nu merg, Daniel Constantin a decis să își aducă angajați din instituțiile descentralizate ale Ministerului Agriculturii, pe care îl conduce, amenințându-i că, dacă nu vor veni, își pierd postul. „Pe lângă faptul că își arată neputința de lider, Daniel Constantin încalcă flagrant actualul statut al PC, în baza căruia ar trebui să organizeze Congresul”, acuză Maria Grapini.

Aceasta susţine că liderul PC ar fi decis înlocuirea din Consiliul Național a membrilor de partid timişeni cu alte persoane care nu sunt membre ale Consiliului Național și care nu au mandate de la filială. Şi asta pentru că, afirmă Maria Grapini, Filiala Timiș a PC a hotărât, în unanimitate, să nu participe la Congresul organizat prin încălcarea statutului și pentru că nu a primit materialele care vor fi propuse la Congres. „Urâtă ieșire în decor a unui tânăr politician care ar trebui să fie exemplu de moralitate pentru tinerii care doresc să facă politică”, acuză Maria Grapini.

Aceasta îşi atenţionează şeful pe linie de partid că se poate să se facă politică și cu verticalitate și moralitate, „dar pentru dumneavoastră este imposibil să întelegeți.”

Maria Grapini anunţă că le mulţumeşte membrilor PC, atât celor din Timiș, cât și celor din țară care au renunțat la proiectul „murdar” al lui Daniel Constantin și care se alătură doctrinei umaniste. Adică, noului partid, Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal, înregistrat la începutul acestei luni, formaţiune politică în spatele căreia stă fondatorul PC, Dan Voiculescu. Acesta scria pe blogul său, în ziua înregistrării la Tribunal a PPU: „Partidul preia doctrina umanistă, fondată de mine în 1992, care recunoaşte demnitatea, valoarea şi posibiliăţile de desăvârşire a fiinţei umane. Doctrina umanistă a fost rezultatul analizei sistemului capitalist şi socialist care a avut drept concluzie faptul că ambele au o mare carenţă: nu ţin cont de natura umană. (…) Această doctrină propune o construcţie socială sănătoasă, bazată pe clasa de mijloc, pe valorile familiei. Realitatea este că lumea este compusă din oameni care au iniţiativa, din indivizi care ştiu să organizeze şi să conducă, dar şi din persoane care au nevoie de sprijin. Istoria va confirma sau infirma valabilitatea acestei doctrine pe care am numit-o «a patra cale».”

Nemulţumirile în PC au plecat de la fuziunea acestui partid cu Partidul Liberal Reformator, formaţiune condusă de Călin Popescu Tăriceanu. Noua formațiune – care va fi de centru dreapta, de factură liberală – şi care se va numi Alianța Liberalilor și Democraților, a anunțat, astăzi, Călin Popescu-Tăriceanu.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, declara, încă din martie, citat de presa centrală, că Biroul Executiv Central al partidului a aprobat prin vot începerea negocierilor cu PLR pentru realizarea unei fuziuni: „Sunt discuţii de mai multe luni, care au vizat o alianţă sau fuziune cu partidul domnului Tăriceanu. Aceste discuţii au ajuns la majoritate, în Biroul Executiv Central am luat un vot pentru începerea negocierilor cu PLR. Cred că după 16 noiembrie cetăţeanul aşteaptă o altfel de politică, mai aproape de cetăţean. Asta vrem să facem, să oferim o alternativă la PNL şi chiar la PSD. Prin fuziune vom deveni al treilea pol politic”.

Print Friendly, PDF & Email