Emil Kindlein şi microfoanele de argint ajung la Londra

Emil KindleinLondon Analogue Festival anunţă că, la ediţia din acest an a festivalului, alături de artişti internaţionali ca Terry King, Josep Maria Ribas Prous ori Jono Pomodore, se numără şi artistul timişorean Emil Kindlein care a fost invitat la Londra să expună seria microfoanelor de argint.

 

Microfoanele de argint sunt un concept unic, realizate de Emil Kindlein în vechea tehnică de bijuterie. Tradiţia meşteşugului familiei Kindlein începe în anul 1929, când bunicul său, Peter Kindlein, a finalizat perioada de ucenicie ca aurar şi argintar. Erich Kindlein, tatăl lui Emil, a fost ucenic în atelierul tatălui său, dar mai apoi în anii 60 – 70 a devenit tehnician electronist. Emil Kindlein s-a dezvoltat ca muzician fără a neglija continuarea meşteşugului. Microfoanele de argint sunt rezultatul experinţei unei tradiţiei a trei generaţii: bijutier, electronist, muzician.

Întotdeuna am fost atras de munca cu mâinile. Împreună cu un nume bun am moştenit mâini iscusite. Sigur că îmi place să cânt la diferite instrumente dar nu voi renunţa niciodată să lucrez cu foc, cu ciocanul, cu pila etc. Târziu după ani buni de activitate muzicală am vrut să duc mai departe tradiţia de bijutier a familiei. Adevărata relaţie meşter-ucenic am avut-o însă cu d-nul Gigi Tăuş care mi-a fost mentor în dezvoltarea mea ca argintar”, spune Emil Kindlein.

London Analogue Festival 2014, comsiderat vârf de lance pentru renaşterea analogicului in inima Londrei, este un festival care sărbătoreşte filmul, fotografia şi arta sunetului analogic. Acesta va avea loc în zilele de 12 – 14 septembrie. Organizatorii spun că festivalul va aduna artişti inernaţionali pentru un weekend de spectacole live, conferinţe şi expoziţii în inima Londrei, la Bargehouse, în spaţiul halei de la Oxo Tower Wharf. „Va fi o oportunitate rară să ne bucurăm concomitent de proiecţii de film, expoziţii de fotografie şi arta sunetului, toate pe suport anlogic; un eveniment unic care oferă publicului o alternativă culturală faţă de mainstream-ul experienţei digitale”, declară organizatorii.

London Analogue Festival face parte dintr-o mişcare care celebrează şi promovează tehnologia analogică utilizată în domeniul artelor, cu intenţia de a educa generaţia viitoare, referitor la principiile de bază ale tehnicilor utilizate, şi, totodată, aducând în lumina reflectoarelor noi creații inovatoare. Achiziţie recentă a calendarului cultural londonez, LAF va oferi, sub umbrela unui singur eveniment, o platformă, artiştilor consacraţi ca şi Terry King, dar şi noilor talente din întreaga lume pentru a-şi expune lucrările, performa live sau a face schimb de idei. Accesul fiind liber, va da tuturor londonezilor şi vizitatorilor o ocazie să descopere şi să redescopere analogicul, să întâlnească artişti, să exploreze intersectarea tehnologiei cu simţurile şi să dezvolte noi aptitudini.

Bazându-se pe succesul de anul trecut, ca prim festival multidisciplinar, London Analogue Festival a construit o reţea de parteneriate în Europa de organizaţii cu aceiaşi perspectivă. Datorită acestor relaţii, festivalul de anul acesta va găzdui o selecţie de filme de la Analogica Festival Italia, Analog Mania din România va expune microfoanele de argint realizate de Emil Kindlein, iar Revela-T, din Spania, va prezenta artişti printre care şi Josep Maria Ribas Prous, primul autor spaniol căruia i s-a acordat titlul de „Maître de Fédération Internationale de l'Art Photographique „. În ceea ce priveşte arta sunetului vor fi reprezentate mai multe genuri muzicale şi DJ pe vinyl, Jono Pomodore de la Metanono şi Tamara Scar de la Element 79.

Conceput de către David Guerrini-Nazoa, LAF este organizat în întregime de către voluntari şi dezvoltat ca organizaţie non-profit cu un buget asigurat în majoritate din sponsorizări şi donaţii. Pentru susţinerea festivalului a fost lansată o campania de tip „Crowd Funding”.

Print Friendly, PDF & Email