Patru medalii de aur și două de argint în palmaresul sportiv al Teatrul Maghiar

Echipa Teatrul Maghiar TimisoaraDupă închiderea unei stagiuni de succes, trupa Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, din Timișoara, a fost invitată să participe la Olimpiada Actorilor, la Kecskemét, Ungaria.

 

Acest eveniment „cultural-sportiv”, care a avut loc în 21 iunie, este o întâlnire a trupelor teatrelor maghiare din Ungaria și de peste hotare, într-un alt domeniu decât cel teatral. „O oportunitate și pentru trupe și pentru spectatori de a vedea talentul actorilor și al oamenilor de teatru și în afara scenei. Echipa timișoreană a participat la mai multe activități sportive, fotbal, streetball, ping-pong și atletism, iar după o zi plină de mișcare a venit acasă cu patru medalii de aur și două de argint”, spune Orbán Enikő, de la Teatrul „Csiky Gergely”, din Timișoara.

Magyari Etelka, actrița stagiunii și protagonista spectacolelor Regina frumuseții din Leenane și Incendii, a câștigat locul întâi la ping-pong feminin, iar Benedek Levente, graficianul Teatrului, medalia de argint la categoria bărbați între 28 – 34 de ani. Directorul Teatrului, Balázs Attila, a câștigat două medalii de aur la alergare 800, respectiv 300 de metri, rezultate care au fost îmbogățite cu medaliile lui Adrian Borugă, contabilul-șef al Teatrului, una de argint la atletism și una de aur la alergare 100 de metri.

Print Friendly, PDF & Email