Maşinile pictate cu cafea ajung la Timişoara

OLYMPUS DIGITAL CAMERATimişoara va găzdui, pentru două zile, o expoziţie inedită de pictură: maşini, majoritatea vedete în anii ’60, pictate cu cafea.

 

Expoziţia The Morning Coffee “Cars fueled with coffee”, artistului Adrian Mitu, ajunge la Timişoara, la Copa Cafe, în Piața Alexandru Mocioni nr. 8, unde va putea fi admirată din 30 august, de la ora 10.30 , până în 1 septembrie, la ora 14.

În ultimele două săptămâni, expoziţia, care este dedicată atât pasionaților de mașini, cât și pasionaților de artă și frumos, a mai fost itinerată în patru mari orașe din țară (Constanţa, Braşov, Sibiu şi Cluj Napoca.

Pasiunea lui Adrian Mitu pentru design-ul de mașini este moştenită din copilărie şi inspirată de tatăl său, un pasionat mecanic autodidact. Totul a prins contur în momentul în care reprezentanții companiei Renault au venit la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”, unde studia acesta, și au dezvoltat un program de design dedicat studenților. “De atunci, și-a urmat visul și a pus în aplicare planul curajos de a deveni designer de mașini. Astfel, pe lângă studiile pe tema automobilului clasic, lucrează permanent la propriile concepte utilizând permanent inspiraţie din lumea arhitecturală , organică sau tehnică”, spune Anca Axente, marketing advisor la PRoud PR & Events, care se ocupă de organizarea acestei expoziţii.

Aceasta mai spune că tehnicile utilizate frecvent de către Adrian Mitu în realizarea studiilor sale sunt acuarela și lutul, îmbinând astfel cele două metode de studiu, grafic şi sculptural. Pentru ca planul de a deveni «car designer» să prindă contur, a trebuit să se dedice cât mai mult studiului de automobile şi în acelaşi timp să se susţină financiar prin rezultatul studiilor”, afirmă Anca Axente.

Cum toate lucrurile interesante sunt descoperite spontan, “Morning Coffee” este, de asemenea, rezultatul unui moment de inspiraţie, spun organizatorii expoziţiei. Odată perioda de antrenamente începută, atelierul este permanent plin de schiţe cu maşini. Astfel, într-o dimineaţă, în timp ce îşi bea obişnuita “cafea de dimineţă” în faţa calculatorului  a simţit nevoia de culoare pe o schiţă în creion, rătăcită pe birou. Aşa că a înmuiat repede pensula în restul de cafea şi a dat volum schiţei. “Fotografia a ajuns pe reţelele de socializare, feedback-ul a fost unul pozitiv, iar de atunci a decis ca fiecare dimineață să înceapă în acest mod: dând culoarea cafelei unei maşini emblematice. Astfel s-a născut «The Morning Coffee», un tabiet zilnic şi o colecţie de maşini « alese» care parcurge întrega istorie auto prin peste 300 de picturi însufleţite de aroma cafelei de dimineaţă”, povesteşte Anca Axente.

În timpul expoziţiei vor putea fi admirate câteva din modelele reprezentative ar fi vedetele anilor ’60, de la Porsche 911, la Alfa Romeo Giulieta, Jaguar E type, Fiat 500, BMW E9, Mercedes-230 “Pagoda” şi nostalgii româneşti precum Dacia 1300 , Dacia 1100 sau vestitul IMS  dar şi multe altele.

Parteneri în cadrul traseului expoziției The Morning Coffee “Cars fueled with coffee” în ţară sunt Julius Meinl și Centrul Wellness Terra Vita, Țiriac Collection și Mineralium Dead Sea.

Print Friendly, PDF & Email