Trei premii UNITER ajung la Timişoara

Senatul UNITER a decis că două premii vor ajunge la Timişoara. Unul, pentru Teatrul Naţional Timişoara, unul, pentru o actriţă care şi-a dedicat viaţa acestui teatru, iar celălalt, pentru un fost secretar literar al aceluiaşi teatru.

 

Uniunea Teatrală din România se pregăteşte de Gala Premiilor UNITER, care va avea loc în 8 mai, la Teatrul Naţional din Timişoara. Pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a membrilor Senatului UNITER, Senatul a acordat următoarele premii:

Premiul de Excelenţă i-a fost acordat lui Victor Ioan Frunză.

Premiul pentru întreaga activitate le-a fost acordat actriţei Mariana Mihuţ, actorului Dionisie Vitcu, regizorului Silviu Purcărete, scenografului Luana Drăgoiescu şi criticului şi specialistului în istorie teatrală Mariana Voicu, fost secreatr literar al TNT.

Au fost acordate şi patru premii speciale: Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, din Timişoara, pentru proiecte inedite şi realizări remarcabile, mai precis pentru realizarea Sălii 2, actriţei Eugenia Tărăşescu-Jianu, pentru o carieră excepţională în teatrul de păpuşi şi marionete, Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu”, din Iaşi, pentru contribuţia întregului corp universitar la dezvoltarea vieţii teatrale şi culturale naţionale, şi actriţei Irene Flamann Catalina (foto), pentru o viaţă dedicată Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, din Timişoara.

Teatrul Naţional din Timişoara va găzdui, în 8 mai, Gala Premiilor UNITER, ajunsă la a XXV-a ediţie.

Citeşte şi: Timişoara, pe lista nominalizărilor pentru Gala UNITER 2017

Spectacolele care au intrat în atenţia juriului Galei Premiilor UNITER sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2016. Premiile vor fi acordate pentru mai multe secţiuni: „Debut”, „Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic”, „Cel mai bun spectacol de teatru TV”, „Premiul pentru critică teatrală”, „Cea mai bună scenografie2, „Cea mai bună actriţă în rol secundar”, Secţiunea „Cel mai bun actor în rol secundar”, „Cea mai bună actriţă în rol principal”, „Cel mai bun actor în rol principal”, „Cea mai bună regie” şi„Cel mai bun spectacol”.

Juriul de nominalizări. Juriul a fost alcătuit din criticii de teatru Monica Andronescu, Alice Georgescu şi Mircea Morariu.

Print Friendly, PDF & Email