Elevi timişeni, premiaţi la un concurs național de matematică aplicată

Concurs matematicaParticiparea elevilor timișeni la un concurs național de matematică aplicată, dedicat elevilor de liceu care nu studiază la clase cu profil de matematică-informatică, a adus Timișului două premii I și două mențiuni.

 

O serie de noi rezultate notabile obținute de elevii timișeni în competițiile școlare au fost comunicate, la începutul acestei săptămâni, de reprezentanții Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiș. Potrivit acestora, în cadrul etapei naționale a Concursului de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, competiție desfășurată la Iași, în zilele de 1 – 3 mai, patru elevi din Timiș au obținut două premii I și două mențiuni.

De la competiția care este echivalentul unei olimpiade naționale dedicată, însă, elevilor care nu studiază la clase cu profil de matematică și de informatică, Maria Lazea, elevă în clasa a X-a la Liceul Tehnologic „Traian Grozăvescu”, din Nădrag, pregătită de profesorul Dan Dumesc,  şi Vasile Mașniță, elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „V. Braniște”, din Lugoj, pregătit de profesorul Gheorghe Ban, au revenit acasă cu premiul I. Tabita Adămuț, din clasa a IX-a, de la Colegiul Național Bănățean din Timișoara, pregătită de profesoara Miana Barta, și Cornel Bejan, elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, din Timișoara, pregătit de profesoara Adriana Binzar, au câştigat câte o mențiune.

Print Friendly, PDF & Email