S-a dat startul pentru Olimpiada Națională de Matematică, de la Timişoara

Câteva sute de elevi și profesori au participat ieri seară, în sala Operei Naționale Române din Timișoara, la deschiderea festivă a Olimpiadei Naționale de Matematică. La eveniment a fost prezent și ministrul Educației, Pavel Năstase.

 

Ministrul Educației, Pavel Năstase, le-a transmis olimpicilor mesajul premierului Sorin Grindeanu, care declarat că matematica a fost mereu o materie specială pentru el, întrucât tatăl său era profesor de matematică, iar acum matematica îl ajută inclusiv în munca sa de la Guvern.

Vă înțeleg perfect și emoțiile, dar și determinarea de a fi cel mai bun. Am avut și eu șansa de a fi în locul vostru, ca participant la olimpiadele naționale de matematică și știu că nu este deloc ușor. Faptul că participați la aceste competiții aduce prestigiu pentru fiecare dintre voi, dar și pentru România. Ne mândrim cu voi și vă mulțumim. Educația pornește din sala de clasă. Cadrelor didactice vreau să le mulțumesc pentru efortul depus”, se arată în mesajul premierului.

Sorin Grindeanu a mai transmis că e la curent cu greutățile cu care se confruntă sistemul de învățământ și că Guvernul va susține performanța.

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei, la Timişoara: „Vom găsi soluţii astfel încât tinerii foarte valoroşi să rămână în România”

La rândul său, ministrul Pavel Năstase le-a spus elevilor participanți la olimpiadă că sunt așteptați cu toată deschiderea în universitățile românești, întrucât sunt cei mai buni.

Olimpiada Națională de Matematică este prima programată să înceapă în această perioadă la Timișoara, zilele următoare urmând să se mai desfășoare și concursurile naționale de Limbi Clasice, de Religie Romano-Catolică, de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice Muzicale, seria fiind închisă de Olimpiada Națională de Coregrafie.

 

 

Print Friendly, PDF & Email