Zeci de elevi timişeni, premiaţi la olimpiade și concursuri naţionale

Medalii olimpiadePeste 60 de elevi din Timiş, participanţi la olimpiade și concursuri naţionale, revenit acasă cu premii și mențiuni.

 

Copii care merită

Mai mult de 60 de elevi, de la mai multe instituții de învățământ din Timiş, au obținut, în acest an şcolar, premii și mențiuni în cadrul etapelor naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare, anunţă, într-un comunicat trimis redacţiei, Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

În cadrul Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală destinată elevilor claselor III – VIII, cinci elevi al Colegiului Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara s-au întors acasă medaliaţi: Florinel Solonca (clasa a VIII-a), care a obţinut premiul I la trompetă, Cosmin Horvath (clasa a VI-a) – premiul II la pian, Ada Ștefan (clasa a VIII-a) –premiul II la chitară, Tanya Drăgoi-Tatarici (clasa a VII-a) – premiul III la vioară și Andra Uza (clasa a V-a) – premiul III la percuție.

În cadrul Olimpiadei Naționale de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice Muzicale, dedicată elevilor claselor IX – XII, alți nouă elevi ai Colegiului Național de Artă „Ion Vidu” au obținut premii și mențiuni: Theodor Mihai (clasa a XII-a) – premiul I, la chitară, Cosmin Chifan (clasa a IX-a) – premiul II, la corn, Oana Onițiu (clasa a XI-a) – premiul I, la corn, Carina Udriște (clasa a X-a) – premiul II, la flaut, Paula Romițan (clasa a XI-a) – mențiune, la percuție, Ioan Mihăilescu (clasa a X-a) – premiul III, la pian, Ilie Licareți (clasa a XII-a) – premiul II, la taragot, Diana Covaci (clasa a XII-a) – premiul II, la vioară și Ana Molnar-Popa (clasa a XII-a) – premiul II, la vioară.

În cadrul Olimpiadei Naționale de Coregrafie, dedicată claselor VII – XII, trei elevi ai Colegiului Național de Artă „Ion Vidu” Timișoara au obținut premii și mențiuni la secțiunea de dans clasic: Raluca Bozsity (clasa a VIII-a) – premiul III, David Bota (clasa a X-a) şi Eva Danciu (clasa a XII-a) –ambele, mențiune.

La Olimpiada Națională de Arta Actorului, premiile au fost obținute de trei elevi și de trupa de teatru a Colegiului Național de Artă „Ion Vidu”. La secțiunea Arta actorului – individual, premiile au fost adjudecate de Oana Tudoran (clasa a XI-a) – premiul I, Patricia Georgiana Gavril (clasa a XII-a) – premiul III și Andrei Zgăbaia (clasa a XII-a) – premiul al III-lea.

La Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor, dedicată elevilor din clasele XI – XII, Monica Similie (clasa a XI-a), de la Liceul de Arte Plastice din Timișoara, a obținut o mențiune la secțiunea de Istoria artelor.

La Olimpiada de Geografie, Bianca Suciu (clasa a IX-a), din cadrul Colegiului Național „C.D. Loga” Timișoara, a obținut premiul II.

La Olimpiada de Limba maghiară, Nora Andrasy (clasa a VII-a), din cadrul Liceului Teoretic „Bartok Bela” din Timișoara, a obținut premiul II.

La Olimpiada de Biologie, Ana-Maria Drăgan (clasa a VII-a), de la  Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, a obținut mențiune.

La Olimpiada de Istorie, Oana Lepa, elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnaziale „Avram Iancu” Timișoara, a obținut premiul I.

La Olimpiada Națională de Logică și Argumentare, Miruna Damian, din clasa a XI-a, la Colegiul Național „C. Brediceanu” din Lugoj, a obținut mențiune.

La Olimpiada Națională de Fizică, Codrin Oneci (clasa a X-a), de la Liceului Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara, a obținut mențiune.

La Olimpiada Națională de Matematică, doi elevi ai Liceului Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara, Raluca Vlad (clasa a IX-a) și Alexandru Malekshahian (clasa a X-a), au obținut mențiuni.

De la Olimpiada de Religie, cinci elevi timișeni s-au întors acasă cu premii și mențiuni obținute în cadrul etapei naționale. Norbert Muntean (clasa a VIII-a), de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara, a obţinut mențiune la disciplina Teologie Romano-Catolică în limba română. Iar patru elevi ai Liceului Teologic Penticostal „Logos” s-au întors cu premii după participarea la secțiunea dedicată elevilor cultului penticostal: Abel Dorin Grigoraș (clasa a IX-a) – premiul I, Ana Maria Kontra (clasa a X-a) – premiul II, Ana Bîrcă (clasa a XI-a) – mențiune și Oana Jucos (clasa a XII-a) – premiul I.

În cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, elevul Alexandru Ignat (clasa a VIII-a), din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 4 Lugoj, a obținut premiul I la tenis de masă băieți.

În cadrul Olimpiadei Naționale de Informatică, doi elevi ai Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, Alexandru Babalau (clasa a IX-a) și Vlad-Mihai Rochian (clasa a X-a), au obținut mențiuni.

În cadrul Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Sârbă, 15 elevi ai Liceului Teoretic „Dositei Obradovici”, din Timișoara, au obținut premii și mențiuni. Astfel, Ivana Miloicov (clasa a XII-a) – premiul I, Maia Todorov (clasa a XII-a) – premiul II, Gabriela Larisa Cîmpianu (clasa a XII-a) – premiul III, Alexandar Sașa Stoianov (clasa a XII-a) – mențiune, Lidia Brancovici (clasa a XI-a) – premiul I, Natașa Ridic (clasa a XI-a) – premiul II, Mica Jivcovici Lazăr (clasa a XI-a) – premiul III, Tiana Jivanov (clasa a X-a) – premiul I, Maria Dușița Traș (clasa a X-a) – mențiune, Milan Ianoşev (clasa a IX-a) – premiul I, Aleksandra Petrov (clasa a IX-a) – premiul II, Marko Marcov (clasa a IX-a) – premiul III, Neda Karaklajic (clasa a VIII-a) – premiul I, Alexandar Stancov (clasa a VIII-a) – premiul II, Ielenia Ștefania Somogy (clasa a VIII-a) – premiul III, Viktor Brankovic (clasa a VII-a) – premiul I, Filip German (clasa a VII-a) – premiul II, și Samantha Mirianici (clasa a VII-a) – premiul III.

La Olimpiada Națională de Limba Engleză, Daria Șipoș, elevă în clasa a IX-a a Colegiului Național „C.D. Loga”, şi Gina Leuștean, elevă în clasa a X-a a Colegiului Național „C. Brediceanu”, au obținut mențiuni.

La Olimpiada Națională de Limba Ucraineană, Marta Tania Smecicaș, elevă în clasa a X-a a Colegiului Național „Iulia Hașdeu”, din Lugoj, a obținut mențiune.

În cadrul Concursului Național pentru Elevii cu Deficiențe de Auz, trei elevi timișeni ai Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan” Timișoara au obținut premii: Denisa Claudia Șandor (clasa a VII-a) – premiul I la Matematică, Alexandra Ștefania Vitez (clasa a VII-a) – premiul II la Tehnologia Informației Computerizate, și Ioana Vulcu (clasa a VIII-a) – premiul III la Tehnologia Informației Computerizate.

Inspectorul școlar general Aura Danielescu își exprimă satisfacția pentru rezultatele obținute de elevii timişeni şi pentru munca dascălilor care i-au instruit: „Ne mândrim cu ei, îi apreciem pe ei, pe profesorii care i-au adus la acest nivel, considerându-i un model pentru toți elevii din județul nostru.”

Print Friendly, PDF & Email