Pompierii timişeni, dotaţi cu Dustere

Dustere Foto IBUB TimisInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al Judeţului Timiş a fost dotat cu patru autospeciale Dacia Duster, echipate cu girofar magnetic şi instalaţie de avertizare luminoasă, cu becuri stroboscopice.

 

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a predat, ieri, primul lot de autospeciale Dacia Duster destinate Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, mașinile fiind achiziționate în cadrul unui program de înnoire a parcului auto al MAI, demarat anul trecut.

Programul de achiziții auto este destinat zonei de prevenire și combatere a criminalității și celei de management a situațiilor de urgență. 156 de autospeciale Dacia Duster au ajuns, miercuri, la Inspectoratele pentru Situații de Urgență din ţară. În cadrul acestui program de modernizare al parcului auto, MAI a contractat aproape 2.900 de autospeciale, reprezentând cea mai mare achiziție de acest fel din ultimii ani.

Până în prezent, se arată într-un comunicat de presă al MAI, structurile de ordine publică și securitate națională cu atribuții în zona combaterii criminalității au primit 1.617 de autospeciale, urmând ca programul să se încheie în luna iunie, când restul de autospeciale vor ajunge la structurile MAI.

Aceste autospeciale, mai transmit reprezentanţii Internelor, au o motorizare 1.5 dci, sunt 4×4 şi sunt echipate cu girofar magnetic şi instalaţie de avertizare luminoasă, cu becuri stroboscopice.

ISUB Timiş i-au revenit patru autospeciale, maşinile ajungând deja la Timişoara.  Sublocotenentul Bogdan Mutu, de la Compartimentul Informare şi Relaţii Publice a ISUB, spune că acestea vor fi distribuite la Staţiile de Pompieri Deta şi Sânnicolau Mare şi la sediul central al ISUB.

Print Friendly, PDF & Email