Marţi, 13 octombrie, pompierii ne vor arăta pisica neagră

Ziua informarii preventiveMâine, în toată ţara, pompierii militari vor marca Ziua informării preventive.

 

Această Zi a informării preventive va fi marcată marţi, 13 octombrie, şi la Timişoara, la Iulius Mall, unde, de la ora 12 la ora 20, va fi organizat un punct de informare preventivă. Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul” şi având ca logo o pisică neagră, activităţile informativ-educative dedicate acestei zile urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul în care nu respectă măsurile şi regulile de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Anual, în România sunt înregistrate peste 5.500 incendii la locuinţe, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat al judeţului Timiş. Pe lângă pagubele însemnate, acestea produc şi aproape 700 victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuinţe, în 34% din situaţii, îl reprezintă coşul de fum defect sau necurăţat, apoi instalaţiile electrice defecte sau improvizate – 22%, mijloacele de încălzire defecte – 17% şi fumatul şi focul deschis –13% .

IGSU a încheiat, în anul 2012, un parteneriat de colaborare cu E.ON România, intitulat „Împreună pentru siguranţă”, ale cărui principale obiective constau în derularea unor campanii de informare menite să conştientizeze populaţia asupra pericolelor la care se expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă. În baza acestei colaborări, au fost derulate campaniile naţionale „F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile sunt Catastrofale” şi  „R.I.S.C. – Siguranţa nu este un joc de noroc!”.

Print Friendly, PDF & Email