Mame simbolice pentru copiii fără familie

Georgeta Rus la casa de copiiUn prim pas în cadrul proiectului care vizează adoptarea simbolică a copiilor din orfelinate, nevoiţi să crească fără afecţiunea propriilor părinţi, a fost făcut. Iniţiatoarea proiectului anunţă că aşteaptă sprijin din partea tuturor celor care doresc să se implice, oferindu-le copiilor sprijin financiar, dar şi afecţiunea de care aceştia au nevoie.

 

Mame pentru copiii fără familie

Consilierul judeţean PNL (fost PDL), medicul Georgeta Rus, a făcut, la începutul acestei săptămâni, o primă vizită în unul dintre orfelinatele în care a asumat să îşi deruleze proiectul vizând adoptarea simbolică a copiilor al căror destin a fost greu încercat de soartă. „Am vizitat, aşa cum am promis, primul orfelinat adoptat, primul grup de copii fără mamă, cărora vreau să le fac daruri de Sărbătorile de Paşte: copiii de la Casa «Fraţii lui Onisim». Am vrut să văd personal cum trăiesc, cum se joacă, cum pregătesc temele pentru şcoală, cum dorm, cum mănâncă, ce nevoi au. Şi am aflat că au multe nevoi, că se fac eforturi incredibile pentru hrana lor zilnică, că oameni de suflet muncesc ca micuţii să nu simtă lipsa familiei, că sunt copii cuminţi, sensibili, buni…”, a consemnat Georgeta Rus pe contul său de Facebook.

Aceasta anunţă că va întocmi, alături de toţi cei animaţi de dorinţa de a le oferi sprijin şi afecţiune copiilor privaţi de dragostea propriilor părinţi, liste cu lucrurile care le sunt necesare acestora, astfel încât cei mici să le poată primi în dar, de Paşte. Totodată, Georgeta Rus adresează un apel tuturor persoanelor care doresc să se implice, să o contacteze, pentru a putea decide împreună, în beneficiul copiilor.

Georgeta Rus mai precizează că, în urma vizitei la acest orfelinat, a aflat că mai există şi alte persoane care, din dorinţa de a le oferi ajutor copiilor privaţi de afecţiunea părintească, se implică în mod constant, împreună cu familiile lor, în creşterea micuţilor: „Am mai aflat că ei au două mame! Andrea Iancu şi Daniela Bălan, care, împreună cu soţii lor şi alături de copiii lor naturali, cresc încă 24 de copii fără familie”.

„Nu aveţi puterea de a schimba destinul nimănui, dar aveţi puterea de a-i face fericiţi”

Într-un mesaj transmis consilierului judeţean PNL Georgeta Rus, ca răspuns la o solicitare a acesteia de a-i fi oferite sfaturi şi sprijin pentru a putea veni cât mai bine în întâmpinarea nevoilor copiilor, o persoană care mărturiseşte despre sine că a crescut la o casă de copii îi transmite că decizia în sine de a se implica şi disponibilitatea de a le oferi copiilor lucrurile de care aceştia au nevoie pentru a avea o copilărie cât mai asemănătoare cu cea a copiilor crescuţi în familii reprezintă adevăratul dar care le poate fi oferit copiilor ce sunt nevoiţi să crească în orfelinate şi casele de copii. „Nu aveţi puterea de a schimba destinul nimănui, dar aveţi puterea de a-i face fericiţi… Ei se bucură de orice dar primit, de fiecare bucăţică de ciocolată, de o haină nouă, de o jucărie, de orice care îi poate face fericiţi… Vă spun toate acestea din proprie experienţă, din ce am trăit…am crescut şi eu la o casă de copii şi ştiu ce înseamnă să nu ai”. Şi mai spune că trebuie avute în vedere, de către persoanele care doresc să se implice, sensibilităţile tuturor copiilor: „Eu ştiu ce înseamnă să rămâi în orfelinat şi să vezi cum alţii pleacă… (…) De aceea, este preferabil ori pleacă toţi, ori niciunul. Şi se pot oferi daruri şi jucării, ei sunt cu toţii o familie”.

Disponibilitate de a dărui şi putere de a face bine

Reprezentantele Organizaţiei Femeilor Liberale Timiş au anunţat, la începutul lunii martie că, la iniţiativa consilierului judeţean Georgeta Rus, intenţionează să îşi asume responsabilitatea de a îngriji mai mulţi copii din centrele de plasament, oferindu-le acestora afecţiune şi suport financiar. Astfel, membrele OFL Timiş au decis să se implice într-un proiect care vizează adoptarea, simbolică, a câte unui grup de copii din instituţiile de ocrotire socială, din căminele de copii sau din orfelinate.

Vom «adopta» simbolic câte un grup de copii cu care destinul a fost mai puţin darnic…Grup de copii fie din orfelinate, cămine de copii, copii din judeţ care nu au mamă”, anunţa, atunci, medicul Georgeta Rus.

Adăugând că, astfel, îşi asumă încercarea dificilă de a suplini, cu afecţiune, dar şi cu resurse financiare, absenţa mamei din viaţa fiecărui astfel de copil în parte: „Le vom cumpăra haine, jucării, rechizite, medicamente, îi vom duce la McDonald's, în tabere, adică acele lucruri pe care o mamă le face pentru copiii ei. Stă în puterea noastră de femei puternice, dar şi sensibile, să facem asta.”

Potrivit informaţiilor furnizate de Georgeta Rus, ideea proiectului, care a fost lansat de 8 martie, a fost receptată cu interes de către reprezentantele OFL Timiş, care au decis să se alăture iniţiativei consilierului judeţean PNL. „Vă mulţumesc, doamnelor, sunteţi minunate, v-aţi alăturat incredibil de rapid şi elegant în proiectul meu. Mulţumesc domnilor care ne sprijină, mulţumesc lui Dumnezeu că ne dă puterea să facem bine”, mai preciza Georgeta Rus.

În plus, a anunţat iniţiatoarea proiectului, toate persoanele care doresc să susţină cu fonduri această iniţiativă se pot prezenta cu donaţii la sediul PNL Timişoara, pe strada Mărăşeşti, nr. 9. Persoana care se va ocupa de chestiunile organizatorice şi care va întocmi lista cu donatorii şi cu donaţiile efectuate este Alexandra Tătar. Aceasta va întocmi o listă care va fi făcută publică de Paşte, atunci când copiii în beneficiul cărora se derulează proiectul vor participa la un eveniment în cadrul căruia le vor fi înmânate cadouri şi le va fi oferit prilejul de a se bucura de timpul petrecut în compania unor persoane dornice să le ofere atenţie şi afecţiune.

Primul acord solicitat de către reprezentantele OFL Timiş în vederea adoptării a fost adresat reprezentanţilor Centrului de Copii „Fraţii lui Onisim”, din Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email