Magie şi la propriu și la figurat, pentru copiii din Sânnicolau

În cadrul obişnuitei deja petreceri de Crăciun, organizate de Primărie

Danut GrozaUn spectacol de magie, prestidigitație, hipnoză, iluzionism va fi cadoul de Crăciun, oferit de Primăria Sânnicolau Mare, pentru 1.200 de copii din oraş.

Tradiționala petrecere de Crăciun de la Sânnicolau Mare, dedicată copiilor de la grădinițe și celor din clasele I – IV, va găzdui în acest an un program de magie și iluzionism şi hipnoză.

Spectacolul interactiv va fi organizat joi, 19 decembrie, de către cunoscutul Magician Christianis care pe lângă numerele de magie chinezească și levitație promite să-i uimească pe cei mici cu un program de prestidigitație și iluzionism vesel. Cel mai așteptat moment al petrecerii – şi asta nu numai pentru micuți – se anunţă a fi prezentarea de animale exotice, mai precis un piton tigrat de patru metri, papagali Ara, nimfe, tarantule și scorpioni imperiali.  

Petrecerea de Crăciun de la Sânnicolau Mare se află la cea de-a șasea ediție și a început să fie organizată din anul 2008, la inițiativa primarului Dănuț Groza (foto), care, dincolo de serbările școlare specifice sărbătorilor de iarnă, a dorit să aducă un suflu proaspăt și o altfel de bucurie în sufletele copiilor. “Copiii au nevoie de noutate, ei iubesc surprizele, iar după un an încărcat, cu numeroase obligații școlare, merită câteva ore de relaxare în cadrul unor spectacole care, fără sprijinul financiar al Primăriei, nu ar putea avea loc în Sânnicolau Mare. Prea puține familii au timpul necesar și oportunitatea financiară să ducă micuții la astfel de evenimente în Timișoara, așa că am decis să aducem noi evenimentele în Sânnicolau”, spune Dănuț Groza. 

Accesul copiilor la petrecerea de Crăciun este gratuit, însă se face organizat, doar pe liste de participare, gestionate cu ajutorul profesorilor de la cele două Şcoli Generale din oraş. Măsurile organizatorice stricte, spun organizatorii, sunt necesare din raţiuni care ţin de siguranța copiilor, evenimentul adresându-se unui număr de peste 1.200 de copii, alături de cadre didactice și părinți însoțitori.

La plecare, promit reprezentanţii Primăriei, deoarece ne aflăm în luna cadourilor, toți copiii vor primi câte o mică surpriză.

Print Friendly, PDF & Email