Prima asociație de imagistică din România, dedicată exclusiv femeilor, lansată la Timişoara

lansare_SenologicaPrima asociație de imagistică din România dedicată exclusiv femeilor și patologiilor speficice acestora s-a deschis luni, la Timişoara.

 

Prima asociație de imagistică dedicată femeilor, Senologica, s-a lansat luni, 2 martie, la Timişoara. Reprezentanţii acestei asociaţii spun că Senologica s-a înființat pentru a le fi femeilo un punct de sprijin în prevenirea cancerului la sân, la tiroidă, a cancerului ovarian și a celui de col uterin. Pe lângă acestea, asociația oferă suport și în diagnosticarea infertilității și în descoperirea cauzelor acesteia, dar și a altor afecțiuni.

Senologica îşi propune să tragă un semnal de alarmă cu privire la ceea ce înseamnă neglijarea pașilor care ar trebu făcuţi pentru prevenirea acestor maladii.

Şi asta pentru că, în România, incidența cancerului a crescut. Dacă în 2011 una din zece femei era diagnosticată cu cancer la sân, în 2014 una din opt femei a primit acest diagnostic.

Concomitent cu lansarea, Senologica a pornit şi Campania Mărţişorului, care se derulează în perioada 9 – 14 martie şi constă în ecografii mamare gratuite pentru femeile cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani. Această campanie, spun organizatorii, are scopul unei diagnosticări precoce, în faze vindecabile, a unui posibil carcinom. 

Print Friendly, PDF & Email