Concert tribut Dean Martin la Timişoara

Afis Everybody loves somebodyÎntr-un cadru de poveste şi de povestit, ziua 8 martie va fi păstrată pentru îmbrăţisări în gând pe „That’s Amore”, uitare de sine în ritmuri de „Sway”, declanşat energie la întâlnirea cu domnişoara din „Buona Sera, Signorina”, şi dor de experienţe noi cu „Send Me The Pillow That You Dream On”.

 

Duminică, 8 martie, ora 18, în Sala Barocă a Muzeului de Artă Timişoara, se vor întâlni câteva genuri muzicale– de la Big Band la Easy Listening sunetele trec prin traditional pop, staţionează preţ de câteva minute la vocal jazz şi au ca destinaţie finală swing-ul.

Evenimentul, numit „Everybody Loves Somebody”, după o piesă celebră a lui Dean Martin – supranumit „The King Of Cool” datorită charismei și încrederii sale de sine naturale –, este pus la cale de patru patru muzicieni timişoreni, este menit să ofere zâmbete largi, să adauge armonii fiecăruia dintre noi, fiind cel mai bun mărţişor dintre toate pentru cei cu nostalgia vremurilor de demult şi nu numai, „un suvenir de dat mai departe sau de purtat cu ei până la reîntâlnirile viitoare”, după cum spune Vadim Cruşcov, unul dintre cei patru muzicieni.

Cei care aduc în planul prezent muzica pură a lui Dean Martin – este unul din cele mai puternice simboluri ale showbizului american, fiind deopotrivă cântăreț, actor, comediant și personalitate TV –, dându-i dimensiunea potrivită într-un concert care intenționează să devină un classic-trend-setter, sunt, alături de Vadim Cruşcov – voce, Horia Făgărășanu – pian, Johnny Bota – contrabas şi Szabó Csongor-Zsolt – percuţie.
Vadim Cruşcov mai spune că, într-un cadru de poveste şi de povestit, ziua de duminică, 8 martie, va fi păstrată pentru îmbrăţisări în gând pe That’s Amore, uitare de sine în ritmuri de Sway, declanşat energie la întâlnirea cu domnişoara din Buona Sera, Signorina, dor de experienţe noi cu Send Me The Pillow That You Dream On.

Biletele se găsesc în Librăriile Cărtureşti, de pe strada Mercy, şi din Iulius Mall, la un preţ de 25 de lei.

Vadim Cruşcov s-a născut la Timişoara în 30 iulie 1980, este inginer constructor şi traducător, absolvent al Liceului „Nikolaus Lenau” şi al Facultăţii de Construcţii, Inginerie Civilă Germană, din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara. Muzician pasionat de Vocal Jazz şi Swing-ul anilor 1940-1970. Proiectul său de debut, „Welcome To My World”, a fost o consecinţă naturală a acestei pasiuni, dorinţa lui Vadim fiind de a ne transmite iubirea, aşa cum a fost ea cântată de Dean Martin cu jumătate de secol în urmă. Într-o lume modernă, în care valorile au tendinţa să îşi modifice registrul şi transcend dimensiuni, Vadim ne propune revenirea la universul unic al Iubirii.

Horia Făgărăşanu, născut la Gheorghieni-Cluj,  în 23 iulie1944, este muzicolog, profesor doctor al Facultăţii de Muzică din Timişoara, predă armonie, aranjamente corale, aranjamente instrumentale, teorie-solfegii, bas cifrat improvizaţie, profesor de pian în cadrul Modulului de Jazz al facultăţii. A fost dirijorul Teatrului de Stradă Timişoara, dar şi directorul Şcolii de Artă din Timişoara. Pasiunea pentru jazz a dezvoltat-o de mic copil; a studiat muzica la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj. Un virtuoz al pianului, participă şi în prezent ca instrumentalist, împreună cu studenţi sau cu trupă la festivaluri de jazz.

Johnny Bota, născut la Timişoara în 31 ianuarie 1956, este compozitor, volonist, chitarist-basist, contrabasist, muzicolog, realizator de emisiuni radio, profesor, membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. A studiat vioara la Timişoara şi Cluj-Napoca. A fost atras încă din liceu de muzica beat şi jazz; a făcut parte din diverse formaţii de gen din Timişoara. După absolvirea studiilor a activat ca profesor de vioară şi violă la Liceul de Muzică Ion Vidu, iar din 1990 ca violonist în orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul din Timişoara. Tot în 1990 devine profesor şi fondator al secţiei de chitară clasică a Conservatorului din Timişoara. În 2005 înfiinţează prima facultate de jazz şi pop din România, la Universitatea Tibiscus Timişoara. A practicat cu egal interes în toţi aceşti ani, muzica rock, jazz şi blues, câştigându-şi un loc distinct în viaţa muzicală românească.

Szabó Csongor-Zsolt, născut în 29 aprilie 1991, absolvent al Liceului de Muzică „Sigismund Toduţă”, din Cluj-Napoca, şi în prezent student al Facultăţii de Muzică din Timişoara, secţia instrumente de percuţie. A participat şi a câştigat numeroase premii în cadrul concursurilor naţionale şi internaţionale de muzică. Face parte din trio-ul timişorean de succes Jazzybit.

Dean Martin este unul din cele mai puternice simboluri ale showbizului american, fiind deopotrivă cântăreț, actor, comediant și personalitate TV, Dean Martin a fost supranumit „The King Of Cool” datorită charismei și încrederii sale de sine naturale.

Ca și cântăreț, Dean Martin a înregistrat peste 100 de albume și 500 de melodii, dând naștere unor hituri precum: That’s Amore, în 1953, Sway (1954), Volare (1958), Everybody Loves Somebody (1964), The Door Is Still Open To My Heart (1964), Send Me The Pillow That You Dream On (1965), In The Misty Moonlight (1967). Elvis Presley a declarat că a fost inspirat de stilul lui Dean Martin atunci când a compus melodia Love Me Tender.

Print Friendly, PDF & Email