Concert Pro Musica în Penitenciarul Timişoara

Pro Musica Foto Radio TimisoaraPro Musica va susţine un concert extraodinar la Penitenciarul Timişoara. Primul de o asemenea complexitate susţinut vreodată într-un penitenciar din România.

 

Concertul, prilejuit de lansarea oficială a dublului dvd 41 Live in Timişoara, va avea loc joi, 7 mai, de la ora 20.30, în curtea interioară principală a Penitenciarului Timişoara

Concertul, spun organizatorii, într-un comunicat, se va desfăşura cu toată logistica aferentă unei manifestări de acest gen, adică scenă mare, instalaţie profesională de sunet şi lumini, ecrane pentru proiecţii „şi, bineînţeles, cu participarea integrală a întregului team Pro Musica, de la cântăreţi la echipa tehnică şi ceilalţi realizatori. „Este primul concert de o asemenea complexitate susţinut vreodată într-un penitenciar din România. Logo-ul acestei manifestări este «Şi între ziduri sunt inimi!» Acest concert, ca intenţie, se vrea inclus în şirul de manifestări muzicale care să completeze în mod necesar calendarul acţiunilor culturale integrate în dosarul de intenţie privind candidatura oraşului Timişoara la titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021”, transmit organizatorii concertului.

Lansarea oficială a dvd-ului 41 Pro Musica Live in Timişoara va avea loc vineri, 8 mai, de la ora 19, în Sala Multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş, evenimentul urmând să fie transmis live şi prin intermediul Internetului, la adresa: http://www.infoo.ro/?id=SX283106ZJ.

Dublul dvd care se va lansa cu această ocazie cuprinde concertul de comeback după 21 de ani de pauză al trupei Pro Musica, desfăşurat în luna octombrie a anului trecut, pe scena Filarmonicii Banatul, din Timişoara, unde legendara formaţie timişoreană le-a oferit celor prezenţi un spectacol fascinant.

În ceea ce priveşte Stepan Project, avem nişte antecedente culturale în colaborările noastre cu Penitenciarul din Timişoara. Am lansat şi discurile «Undeva în Europa» şi «Lumina, acolo». Acum, însă, e prima oară când susţinem un concert de asemenea amploare. Concertul este o repetare ca şi logistică a concertului pe care l-am susţinut în luna octombrie la Filarmonica Banatul. Nu se va face rabat la nimic. Concertul este făcut pentru cei aflaţi înăuntru. Vor fi invitate familiile unora dintre ei, studenţii voluntari de acolo, copii de la Centrul de Reeducare de la Buziaş, o parte din personal, colaboratorii formaţiei. Accesul va fi permis tuturor, în limita locurilor disponibile”, spune Ilie Stepan.

Legendarul muzician timişorean a lansat în premieră absolută un îndemn adresat tuturor muzicienilor din România. „Noi aparţinem generaţiei Woodstock care militează pentru non-violenţă şi pentru energia pozitivă a muzicii. De aceea, vom începe şi vom termina fiecare concert cu piesa manifest a lui John Lennon, «Give peace a chance». Facem un apel la toţi muzicienii români să facă la fel. Trăim într-o societate în care focarele de război sunt tot mai multe şi unele dintre ele la mică distanţă de noi. Nu căutăm, vinovaţi, ci vrem să atragem atenţia asupra acestui fapt. John Lennon a fost un stindard în această luptă şi îi rugăm pe toţi muzicienii din ţara noastră să îşi înceapă şi să îşi termine concertele cu celebra piesă a lui”, mai spune Ilie Stepan.

Print Friendly, PDF & Email