Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș a tras linie după inundaţiile din ultimele zile. Şi a ajuns la concluzia că sunt cinci case distruse complet, 12 imobile pot să se prăbuşească în orice moment, alte zeci de case sunt avariate, la fel câţiva kilometri de drumuri şi aproape 8.000 de hectare de teren agricol.
La Prefectura Timiş a avut loc, azi, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, corrdonat de prefectul Eugen Dogariu, în cadrul căreia au fost prezentate rapoartele de evaluare a pagubelor produse de inundațiile din ultimele zile.
La Șemlacu Mare au sunt două imobile în pericol de prăbuşire, cinci avariate, o anexă distrusă şi şase anexe avariate. La Şemlacu Mic, numărul imobilelor distruse este de patru, al celor în pericol de prăbuşire, de trei, al imobilelor avariate,17, al anexelor distruse, cinci, al celor avariate este de 16, iar al anexelor aflate în pericol de prăbușire, de şase.
În Gătaia au fost identificate un imobil distrus, două care prezintă pericol de prăbuşire, 79 de case avariat, 71 de anexe avariate şi cinci kilometri de străzi pietruite distruşi.
În localitatea Ferendia, care aparţine de comuna Jamu Mare, este un imobil avariat, iar în localitatea Gherman, aflată pe raza aceleiaşi comune, două case avariate. De asemenea, tot pe raza comunei Jamu Mare sunt avariate 32 de podețe (în Jamu Mare, Clopodia, Ferendia, Lățunaș și Gherman) și peste cinci kilometri de străzi pietruite afectate de ape (în localitățile Jamu Mare, Clopodia, Ferendia, Lățunaș și Gherman).
În Denta sunt 18 imobile avariate, unul în pericol de prăbușire, 37 de anexe avariate, alte două anexe cu risc de prăbușire şi doi kilometri de străzi pietruite afectate de inundații
În localitatea Rovinița Mare, sunt două case avariate, patru imobile prezintă risc de prăbușire, două anexe sunt avariate, iar alte şase anexe sunt în pericol de prăbușire.
La Moravița nu sunt case afectate de inundaţii, ci numai 84 de podețe avariate.
În ceea ce privește culturile agricole, la nivelul localităţii Gătaia au fost afectate culturile pe o suprafață de 1.933 de hectare, în Moravița, pe 1.888 de hectare, iar la Jamu Mare sunt afectate 4.368 de hectare.
Iar situaţia, anunţă Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor, nu e încă de natură să aducă linişte. Potrivit INHGA, râurile din bazinele hidrografice Bârzava, Moraviţa, Caraş şi bazinul superior al râului Bega, din judeţele Timiş şi Caraş-Severin, sunt sub cod potocaliu de inundaţii până joi la ora 16. De asemenea, este cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Bega-bazin mijlociu, Timiş superior, Nera, Cerna (judeţele Caraş Severin şi Timiş), Drincea, Desnăţui (judeţele Mehedinţi şi Dolj), Jiu superior şi afluenţii Jiului din judeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Dolj, afluenţii Oltului mijlociu şi inferior din judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Dolj şi Olt.
Ultimele comentarii