Victor Ponta, la Timişoara, despre violenţele din 10 august: „Sunt absolut convins că s-a dorit să existe, au fost iniţiate”

Fostul premier Victor Ponta a declarat, azi, la Timişoara, că dosarul violenţelor de la protestul Diasporei din 10 august reprezintă o miză uriaşă care explică de ce Liviu Dragnea „a început atacul împotriva procurorului general”, anunţă Agerpres.

 

„Referitor la 10 august, evident că este o miză uriaşă şi explică de ce Liviu Dragnea a început atacul împotriva procurorului general (Augustin Lazăr – n.r.), un procuror general care mie nu-mi place, dar care acum coordonează o anchetă din care urmează să aflăm adevărul”, declară  Victor Ponta, liderul partidului Pro România.

Acesta reaminteşte că au existat proteste şi în perioada în care el era premier şi că ştie că un Guvern se poate organiza în astfel de situaţii în aşa fel încât violenţele să fie evitate, „motiv pentru care, patru ani, deşi au fost suficiente proteste în faţa Palatului Victoria, nu aţi văzut niciun jandarm şi niciun om bătut”.

Victor Ponta se declară convins că s-a dorit să existe acele violenţe care au scăpat de sub control. „Le spui jandarmilor să vină de cinci ori mai mulţi decât de obicei şi, la prima chestie, «apucaţi-vă!». Jandarmii fac ceea ce li se dă ordin. Din acest punct de vedere, sunt absolut convins că s-a dorit să existe acele violenţe care au scăpat de sub control. Au fost iniţiate. Doamna Dăncilă a fost trimisă în concediu intenţionat, pentru ca Liviu Dragnea şi Carmen Dan să coordoneze violenţele, după care să vină cu minciuna de lovitură de stat”, susţine Victor Ponta.

„Afirmaţia cu lovitura de stat, cine să o dea? Românii din Diaspora care au venit la Bucureşti şi plecau pe 30 august acasă? Toate aceste prostii pe care nu le crede nimeni din PSD nu sunt crezute. Dacă-i întrebaţi în particular pe toţi parlamentarii PSD din Timiş şi pe toţi primarii partidului despre asta, vă vor spune toţi că este o prostie, dar dacă-i întrebaţi public, niciunul nu are curajul să o spună. Laşitatea aceasta, în faţa unor lucruri evidente mă deranjează”, mai declară Victor Ponta.

Acesta mai spune că dacă ancheta în dosarul „Diaspora – 10 august” va putea fi dusă legal până la capăt, se vor afla toţi vinovaţii, dincolo de Carmen Dan şi cine a dat ordinul jandarmilor. În caz contrar, dacă se blochează ancheta, „peste mulţi ani de acum mai departe, indiferent cine va veni lider la PSD, după Dragnea, va trebui să înceapă prin a cere scuze pentru ceea ce s-a întâmplat pe 10 august şi a spune că ceea ce s-a întâmplat este anormal, ilegal, imoral. Altfel, mulţi ani de acum înainte, oricărui candidat PSD care va cere voturi, i se va reproşa că nu s-a ridicat să spună că ceea ce s-a întâmplat pe 10 august a fost rău.”

Victor Ponta a participat azi, la Timişoara, la o conferinţă de presă organizată de filiala Timiş a Pro România, la care au mai participat Daniel Constantin şi Ioana Petrescu, foşti miniştri în Cabinetul Ponta, actuali membri ai Pro România.

 

Print Friendly, PDF & Email