Președintele PNL, Ludovic Orban: „Sunt convins că domnul Robu este de o meticulozitate şi de o scrupulozitate în materie de respectarea legii pe care o întâlneşti destul de rar”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, se declară convins că primarul Timişoarei, Nicolae Robu, este nevinovat în dosarul instrumentat de DNA în care acesta are calitatea de suspect.

 

„Domnul Robu are încă o calitate de suspect, deci nu a început urmărirea penală, nu s-a dispus nicio măsură preventivă. Chiar cunosc speţa. Acolo este vorba de proiectarea pentru anveloparea a 65 de blocuri. (…) Primarul a refuzat să-i dea (firmei – n.r.) bani suplimentari faţă de valoarea contractului, care a fost stabilită la 15.000 de euro. Eu nu cred că domnul Robu poate fi suspectat de vreo faptă de corupţie pentru faptul că a refuzat să majoreze valoarea contractului de proiectare şi că s-a încăpăţânat să respecte contractul, şi anume să nu deconteze nicio situaţie prezentată spre decontare mai mare decât valoare de 15.000 de euro. Restul sunt poveşti de adormit copiii. Sunt convins că domnul Robu – mai ales că îl cunosc pe domnul Robu, domnul Robu este omul legii –, este de o meticulozitate şi de o scrupulozitate în materie de respectarea legii pe care o întâlneşti destul de rar, ca atare nu am nicio îndoială că domnul Robu nu că este nevinovat, că ar fi comis vreo faptă care să-l poată pune în situaţia de a fi pornită acţiunea în privinţa domniei sale”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă se impune luarea unor măsuri politice faţă de președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, Ludovic Orban a spus că ”sub nicio formă”.

Print Friendly, PDF & Email