Unitatea de terapie intensivă mobilă, inaugurată în prezența ministrului Marcel Vela

Foto: Prefectura Timiș

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, s-a aflat sâmbătă la Timișoara, unde a vizitat Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, unde a participat la operaționalizarea unității de terapie intensivă mobilă.

 

Ministrul Marcel Vela a declarat că există patru asemenea unităţi mobile de terapie intensivă: una, care fusese pregătită pentru Iaşi, este în prezent la Galaţi, având în vedere nevoile de acolo, una este la Ploieşti, una la Timişoara, iar a patra este în rezervă la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, fiind pregătită să intervină într-o zonă unde există nevoie acută de a suplimenta paturile în acest sistem de ATI.

Am dovedit că putem face lucruri deosebite, necesare, pe care să le experimentăm, să le ducem în diferite zone unde există o nevoie acută de spaţii dotate la ultimul nivel de tehnologie pentru terapia intensivă”, a mai spus Marcel Vela.

Dotată cu 12 paturi, la Timișoara Unitatea mobilă de terapie intensivă este amplasată în curtea Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Această unitatea de terapie intensivă a fost trimisă la Timişoara în urma solicitărilor Prefecturii, pentru a susţine eforturile medicilor, în spital aproape toate paturile ATI fiind deja ocupate.

Cele patru tiruri amenajate ca unităţi mobile de terapie intensivă au fost achiziţionate într-un sistem de parteneriat public privat, cu implicarea reprezentanţilor societăţii civile, fie că a fost vorba de Asociaţia Mereu Aproape sau de Fundaţia SMURD sau de operatori economici gen Rompetrol, Lidl sau Crucea Roşie România, împreună cu Guvernul României, a mai precizat ministrul.

Ministrul de Interne a mai avut o întâlnire de lucru cu prefectul deTimiș, Liliana Oneț, cu șefii structurilor MAI din județ și cu primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Print Friendly, PDF & Email