Unitatea mobilă de terapie intensivă, instalată la Spitalul “Victor Babeș” din Timişoara

Foto: ISU Timiş

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a dispus amplasarea Unității mobile de terapie intensivă în curtea Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeș” din Timişoara.

 

Autospeciala de terapie intensivă ajunge astăzi la Spitalul “Victor Babeș”, la solicitarea conducerii acestui spital, urmând ca în cursul serii să înceapă activitatea de operaționalizare a acesteia.

Conducerea spitalului a solicitat Unitatea mobilă de terapie intensivă în contextul în care numărul cazurilor de Covid-19 este în creștere în Timiș, explică managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Cristian Oancea. Acesta mai spune că Unitatea mobilă trebuie conectată la utilităţi şi ar putea fi funcţională, în maximum o săptămână.

Unitatea de terapie intensivă a fost primită, săptămâna aceasat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş de la Ministerul Afacerilor Interne şi este destinată coordonării eficiente a intervențiilor privind cazurile de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Potrivit ISU Timiş, pe lângă cele 12 paturi, autospeciala este dotată cu toate echipamentele necesare pentru o secție de terapie intensivă, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate. Autospeciala de terapie intensivă este pusă de azi la dispoziția unităților sanitare din Timiş, în funcție de solicitările și nevoile acestora.

Unitatea a fost achiziționată cu sprijinul Fundației pentru SMURD, Fundației Mereu Aproape și Guvernului României prin ONAC, pentru stocul României de răspuns la dezastre și poate fi utilizată atât în contextul pandemiei actuale, cât și la alte dezastre.

Foto: ISU Timiş

Print Friendly, PDF & Email