Teatrul German de Stat Timișoara, solidarizare cu victimele războiului din Ucraina

Teatrul German de Stat Timișoara organizează o lectură scenică, sub titlu Liber pentru pace, în semn de  solidaritate cu victimele războiului din Ucraina.

 

Evenimentul va avea loc vineri, 31 martie, începând cu ora 19.30, prin amabilitatea editurii S. Fischer Verlage, în sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, exclusiv în limba germană.

Organizarea întâlnirii și conceptul evenimentului aparțin Forumului Femeilor Artiste din Karlsruhe (GEDOK), în parteneriat cu Cenaclul literar „Stafette” Timișoara și Teatrul German de Stat Timișoara.

“Având în vedere tragedia războiului, care afectează întreaga Europă cu mașinăria sa infernală de anihilare a oamenilor și a umanității, artiștii participanți doresc să ofere un moment de solidaritate cu victimele prin proiectul lor comun, abordând prin textele și spectacolele lor complexitatea temelor războiului, expulzării și anihilării”, transmit reprezentanţii TGST.

La baza proiectului se află căutarea amprentelor pe care artiștii le experimentează în domeniile lor de viață și de muncă. Realitățile din viața artiștilor din orașele gemene Karlsruhe și Timișoara se întâlnesc în lectura scenică, creând ceva nou. O parte a procesului de creație constă în investigarea mecanismelor culturale care, în anumite circumstanțe, s-ar putea condensa în narațiuni toxice, dintre care unul este naționalismul.

La eveniment vor participa Karin Bruder, cu un fragment din noul său roman Weiße Jahre, Ondine Dietz, care va citi din romanul Si tacuissez, Scheherezade, iar Lorette Cherascu și Henrike Bradiceanu Persem, membre ale cercului literar de limbă germană „Stafette” din Timișoara, vor citi fiecare din opera lor lirică. Actrița Ida Jarcsek-Gaza va citi fragmente din Ungehaltene Reden ungehaltener Frauen, de Christine Brückner.

Biletele se pot achiziționa de de pe site-ul Entertix.

 

Print Friendly, PDF & Email