Târgul de carte Gaudeamus îşi deschide, din nou, porţile la Timişoara

La Timişoara va avea loc, săptămâna viitoare, Târgul Gaudeamus, unde vor fi prezente cele mai cunoscute şi mai apreciate edituri din România.

 

Târgul Gaudeamus Timişoara, ajuns la cea de a XI-a ediţie, se va desfăşura în perioada 22- 26 mai, în incinta unui pavilion expoziţional mobil amplasat în Piaţa Victoriei.

Timp de cinci zile, cele mai cunoscute şi mai apreciate edituri din România şi cei mai reputaţi distibuitori de carte străină vor aduce în faţa timişorenilor pasionaţi de lectură cele mai recente titluri publicate în ţară şi peste hotare, bestseller-urile momentului şi volume consacrate, excelenţi companioni în perspectiva vacanţei de vară care se apropie, anunţă organizatorii. Oferta ediţiei va fi completată de o bogată selecţie de jocuri educaţionale care, alături de numeroasele volume adresate celor mai tineri cititori, recomandă Târgul Gaudeamus Radio România drept destinaţia numărul 1 pentru timişorenii plecaţi în căutarea celor mai atractive şi inedite cadouri de 1 Iunie.

Programul de vizitare este între orele 11-21, de miercuri până vineri, sâmbătă, de la ora 10 la ora 21, iar duminică, între orele 10 şi 18. Intrarea este liberă.

În cadrul târgului vor fi organizate concursuri pentru public: Tombola Gaudeamus, cu premii numeroase şi atractive, şi Miss Lectura, concursul Lectura la doi paşi, adresat liceenilor şi organizat de Radio România Timişoara, care constituie etapa zonală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”. De asemenea, în cadrul proiectului numit Invitaţi de nota 10: Olimpicii României, derulat în toate oraşele care găzduiesc Târgurile Gaudeamus Radio România, vor fi recompensaţi şi promovaţi performerii din învăţământul românesc. la nivel internaţional. NU în ultimul rând, va fi organizată o campanie de donaţii, Cărţile se întorc acasă, iniţiată şi derulată de Radio România, prin care vizitatorii sunt invitaţi să ofere volumele care le prisosesc celor care au din ce în ce mai greu acces la ele.

Print Friendly, PDF & Email