S-a deschis Târgul de Carte Gaudeamus, la Timişoara

La Timişoara a fost redeschis azi, după o absenţă de cinci ani, Târgul de Carte Gaudeamus. Timp de cinci zile, iubitorii de carte sunt aşteptaţi în Piaţa Libertăţii, cu mii de volume.

 

O veste importantă a fost dată azi, la deschiderea Târgului Gaudeamus, şi anume că, în anul 2021, când Timişoara va fi capitală culturală europeană, Gaudeamus va avea o ediţie internaţională, la Timişoara. Iniţiativa aparţine preşedintelui director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, care i-a prezentat-o primarului Nicolae Robu, azi, la festivitatea de deschidere. Edilul Timişoarei apreciază că este o idee excelentă şi a promis că proiectul va fi dezvoltat cât mai curând.

Caravana Gaudeamus la Timișoara, care va avea loc în perioada 13-17 iunie, a ajuns la ediția cu numărul 10. Programul de vizitare este următorul: de miercuri, 13 iunie, până vineri, 15 iunie, între orele 11 și 21, sâmbătă, 16 iunie, între orele 10 și 21, iar duminică, 17 iunie, între orele 10 și 18. Intrarea este liberă.

La acest târg de carte vor fi prezente cele mai importante edituri din România – în număr mare și cu o varietate a domeniilor editoriale abordate –, care vor oferi importante reduceri de preţuri, inclusiv pentru titluri recente, pachete promoţionale şi serii de autor.

Oferta ediţiei, spun organizatorii, cuprinde un adevărat festin literar, muzică bună şi o atmosferă cu totul specială:

  • cele mai recente apariţii editoriale din ţară şi de peste hotare, bestseller-urile momentului şi titlurile în vogă în ultima perioadă, CD-uri şi DVD-uri cu muzică pentru toate gusturile, aduse de cele mai prestigioase edituri şi agenţii de difuzare din ţară;
  • lansări şi prezentări de carte, întâlniri cu scriitorii şi ateliere de creaţie;
  • serii de autor, pachete, oferte promoţionale şi reduceri, prin care cartea devine mult mai accesibilă;
  • concursuri pentru public: Tombola Gaudeamus, cu premii extrem de atractive, dedicată vizitatorilor cumpărători de carte şi Miss Lectura;
  • standul Centenar România, care va reuni o bogată ofertă de carte cu această tematică;
  • campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă” iniţiată şi derulată de Radio România, prin care vizitatorii sunt încurajaţi să ofere volumele care le prisosesc celor care au din ce în ce mai greu acces la ele;
  • proiectul Invitaţi de nota 10: Olimpicii României, derulat în toate oraşele care găzduiesc Programul Lectura – Gaudeamus, care recompensează şi promovează performerii din învăţământul românesc, la diferite discipline.

Caravana Gaudeamus, iniţiată în anul 2000 ca parte a Programului Lectura, este formată dintr-o serie de evenimente expoziţionale dedicate cărţii şi educaţiei, organizate în centre culturale şi universitare de tradiţie în care există posturi regionale Radio România.

Print Friendly, PDF & Email