Spitalul Judeţean Timişoara, declarat spital de ultimă linie

Spitalul Judeţean Timişoara a devenit din această săptămână spital de ultimă linie pentru Timiş, după ce conducerea a cerut ca unitatea să fie inclusă ca spital-suport covid-19. Anunţul a fost făcut de directorul spitalului, Raul Pătraşcu.

 

Pentru a ne putea ajuta cât mai mult colegii din judeţ care au făcut o treabă minunată până acum, noi, Spitalul Judeţean din Timişoara, am cerut să fim incluşi că spital-suport Covid-19. De săptămâna aceasta este oficial, am fost incluşi în ordinul ministrului Sănătăţii nr. 555/2020 ca spital de ultima linie pentru judeţul Timiş”, a anunţat, pe pagina sa de facebook, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara, Raul Pătraşcu.

Acest lucru, explică el, înseamnă că în Spitalul Judeţean vor ajunge, ca şi până acum, cazurile grave, care ţin de competenţa ATI, care au şi covid-19, cazurile care sunt urgenţe non-covid, dar care au şi Sars-CoV-2, dar şi pacienţi doar covid, fără alte patologii, dacă celelalte spitale-covid din judeţ ating capacitatea maximă de ocupare.

Acesta mai spune că includerea în ordinul de ministru, ca spital de ultimă linie, va duce la o colaborare şi mai strânsă cu Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Timişoara, astfel încât pacienţii care suferă doar de Covid-19 fără alte patologii severe, care necesită internare la Terapie Intensivă, să fie direcţionaţi spre Spitalul Judeţean.

„Vom continua să facem ceea ce am făcut şi până acum, şi anume să oferim tratament tuturor celor care ni se adresează, în special cazurilor cele mai grave, indiferent dacă sunt pozitivi sau nu, dacă necesită suport AŢI sau nu, dacă necesită intervenţii chirurgicale complexe sau nu. Vom continua să testăm în masă, să ne protejăm şi să vă protejăm”, mai transmite managerul spitalului, Raul Pătraşcu.

 

Print Friendly, PDF & Email