Seri de muzică și teatru în aer liber, oferite de Universitatea de Vest din Timişoara

Foto: UVT / Facebook WePerform

La o săptămână de la deschiderea evenimentului WePerform – Seri de muzică și teatru, organizat de Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universităţii de Vest din Timișoara și Asociația Tribul Artistic, publicul timișorean este invitat la o nouă seară, în aer liber, dedicată muzicii clasice.

 

Evenimentul, care are loc joi, 10 iunie, de la ora 19, în Piața Libertății, face parte din programul de muzică și teatru organizat de Facultatea de Muzică și Teatru a Universităţii de Vest din Timişoara în lunile iunie şi iulie, în piețele centrale ale oraşului.

Azi, seara de muzică şi teatru se va deschide cu un recital de trompetă, susţinut de studenţi de la clasa Sergiu Cârstea şi Corneliu Meici, va continua cu recitalul comemorativ Gustav Mahler – clasa Sorina Munteanu, cu un recital de pian – clasa Manuela Mihăilescu, un cvartet de coarde – clasa Ladislau Cristian Andriș și se va încheia cu Carnavalul Animalelor, interpretat de Ansamblul Facultății de Muzică din Timișoara și Ansamblul Percutissimo, care aniversează 20 de ani de activitate – clasa Doru Roman.

Foto: UVT / Facebook WePerform

În program se regăsesc compoziții de J. F. Fasch, J. Neruda, J. N. Hummel, J. B. Arban, A. Goedike, G. Enescu, O. Ketting, H. Tomasi, H. Suttermeister, Robert Schumann, Alexandr Scriabin, George Gershwin, Serghei Rahmaninov, Serghei Prokofiev, Alexander Borodin, N. Zivkovici, A. Keown, L. Manolache, A. Gomez, R. Peck, M. Schmitt, M. Moleiro, G. Bomhof şi Camille Saint-Saëns.

Lucrările vor fi interpretate de studenții Maxim Borinov, Maria Pavlov, Florin Solonca, Raul Onita, Andreea Caba, Daniel Danciu, Cristian Biriiac, Denis Pitut, Beniamin Mutașcu, Victor Aciocîrlãnoaei, Maria Țarălungă, Nicoleta Hrin, Iosia Balteș, Ana-Maria Lungu, Clarisa Gherghe, Robert Gabor Andras, Daniel Marinău, Serena Voaideș, Peter Tradnik, Dora Lăpuște, Inga Godea – vioară, Irina Vizir – violă, Andreea Petrila – violoncel. Acompaniamentul pianistic va fi susținut de Csilla Bordoș, Victor Părău, Silviana Cîrdu, Victor Părău şi Rareș Păltineanu.

Foto: UVT / Facebook WePerform

UVT propune comunității timișorene, începând din 2020, programul La UVT, Cultura este Capitală, cu o evidentă trimitere către nominalizarea Timișorei pentru rolul de Capitală Europeană a Culturii 2023.

De la începutul acestui an, am organizat o serie de evenimente culturale premergătoare anului 2023, care se constituie într-un program «UVT2023 pentru TM2023». Serile de Muzică și Teatru, pe care Facultatea de Muzică și Teatru a UVT le oferă în această perioadă, sunt înscrise în acest proiect, prin care UVT își manifestă rolul de epicentru al vieții culturale dedicate comunității, important pentru anul cultural 2023”, declară rectorul UVT, prof. univ. Marilen Pirtea.

Serile WePerform, construite în jurul muzicii și al teatrului, vor fi organizate în fiecare joi, până în luna iulie.

Intrarea este liberă în măsura disponibilității locurilor. Capacitatea evenimentului este de 150 de persoane, iar durata spectacolului este de 2 ore și 40 de minute, cu scurte pauze între momentele muzicale. Accesul la spectacole, anunţă reprezentanţii UVT, este permis însă cu respectarea noilor prevederi privind normele sanitare impuse. Pe lângă purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței corespunzătoare, spectatorii vor prezenta înaintea începerii evenimentului fie adeverința de vaccinare, fie un test negativ RT-PCR sau un bilet de externare care să adeverească prezența anticorpilor.

Print Friendly, PDF & Email