Săptămâna de inițiere pentru studenţii din anul I la Universitatea de Vest din Timişoara

Foto: Eze in the Sky

La Universitatea de Vest din Timișoara, anul universitar începe pentru „boboci” cu șapte zile înainte de dedutul activităților didactice cu o aşa-numită săptămână de inițiere „Bun venit la UVT”.

 

Pe parcursul acestei săptămâni (20 – 26 septembrie), studenții înmatriculați în anul întâi în cadrul programelor de studii universitare de licență sunt așteptați la Universitatea de Vest din Timișoara pentru a descoperi ce înseamnă să fii student, cum funcționează mediul universitar și ce oportunități au din această postură.

Săptămâna de inițiere „Bun venit la UVT” cuprinde evenimente introductive și de acomodare, sesiuni de informare, sesiuni de consiliere și orientare în mediul universitar, tururi ale Timișoarei și vizite la instituțiile culturale din oraș, activități de teambuilding, evenimente culturale, conferințe, dezbateri, expoziții, spectacole de teatru, proiecții de film.

În cadrul activităților pregătite special pentru „boboci”, aceștia vor afla mai multe despre universitate și despre modul în care ea funcționează, despre programul lor de studii, despre drepturile și oportunitățile pe care au ca studenți UVT, despre cadrele didactice cu care vor interacționa, despre orar și multe alte informații utile.

De asemenea, studenții vor avea ocazia să descopere Timișoara și instituțiile ei culturale și să participe la o serie întreagă de evenimente cultural-artistice, cunoscând de acum, cu mai multe detalii, tot ce se poate descoperi sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!”.

Rectorul UVt, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, anunţă că va fi oferit și un program unic, în seara de 27 septembrie, prin concertele din agenda Festivalului Univibes şi le transmite studenţilor din anul I că sunt aşteptaţi să intre în atmosfera specială creată prin vibrația începutului de an universitar.

Săptămâna de inițiere la UVT urmărește facilitarea tranziției de la mediul preuniversitar la mediul universitar pentru studenții înmatriculați în anul întâi al ciclului de studii universitare de licență, prin organizarea de evenimente de consiliere, orientare, inițiere, prezentare, acomodare, integrare și sprijin a acestora pe durata săptămânii de dinaintea începutului anului universitar.

Programul Săptămânii de inițiere la UVT din anul universitar 2021-2022 este disponibil pe pagina web a universităţii.

Print Friendly, PDF & Email