Ziua Mondială a Asistenței Sociale, sărbătorită şi de studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara

Departamentul de Asistență Socială din Universitatea de Vest din Timișoara și Colegiul Național al Asistenților Sociali organizează mâine un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, sub sloganul „Ubuntu: Eu sunt pentru că noi suntem”.

 

Evenimentul, care va fi organizat marți 16 martie, începând cu ora 10, exclusiv online, din cauza pandemiei, are ca scop promovarea rolului asistenței sociale, solidarității sociale și a conectării globale. Acesta poate fi urmărit prin intermediul aplicației Google Meet.

Tema generală, „Úbuntu: Eu sunt pentru că noi suntem – Consolidarea solidarității sociale și a conectării globale”, a fost stabilită de Federația Internațională a Asistenților Sociali.

Termenul „Úbuntu” provine de la popoarele indigene din Africa de Sud și reprezintă un concept și o filozofie care rezonează cu perspectiva asistenței sociale a interconectării tuturor popoarelor și a mediilor lor. Potrivit organizatorilor, acesta este un mesaj că toți oamenii sunt interconectați și că viitorul nostru depinde de recunoașterea implicării tuturor oamenilor în construirea în comun a unui viitor durabil, echitabil și just din punct de vedere social. Împreună putem schimba lumea pentru această generație și pentru generațiile viitoare.

Print Friendly, PDF & Email