Admiterea la Universitatea de Vest din Timișoara, exclusiv online anul acesta

Foto: Eye in the Sky

După ce toate procesele educative au fost mutate, în semestrul al doilea din acest an universitar, spre formatul online, dar și după ce a fost inițiată și organizarea Ceremoniei Digitale de Absolvire 2020, în această săptămână Universitatea de Vest din Timișoara a elaborat procedurile necesare admiterii online, într-o formă structurată, care va cuprinde toate etapele admiterii.

 

Universitatea de Vest din Timișoara anunță că va trece în format exclusiv online procesul admiterii din această vară. „Pentru a veni în sprijinul siguranței candidaților, pentru a respecta normele de sănătate publică recomandate și pentru a valorifica epoca digitalizării în care trăim, procesul de admitere la UVT a fost simplificat și modelat digital, pentru desfășurare exclusiv în online”, anunță reprezentanții universității.

Candidații se vor putea înscrie pe o platformă digitală, accesibilă la adresa web https://admitere.uvt.ro/, unde vor completa date personale, vor încărca documentele justificative și își vor exprima opțiunile pentru programele de studii universitare pe care doresc să le parcurgă. Tot acolo vor și confirma locul, în cazul în care sunt admiși, și vor accepta condițiile contractului de studii, nefiind nevoie să se prezinte fizic la sediile UVT în această vară. Până la începutul anului universitar 2020-2021, fiecare candidat va trebui să prezinte și în original documentele încărcate pe platforma de admitere, pentru certificarea acestora de către responsabilii procesului de admitere, dar ulterior acestui proces.

În premieră pentru UVT, începând de astăzi, candidații se pot preînscrie, accesând platforma de admitere și intrând în contact cu reprezentanții universității. Procesul de înscriere se poate finaliza în momentul în care candidatul intră în posesia diplomei de Bacalaureat – pentru înscrierea la un program de studii de licență –, respectiv a diplomei de licență (pentru înscrierea la studiile universitare de masterat).

„Am pregătit un nou portal web pentru gestionarea comunicării publice și a procedurilor aferente sesiunii de vară a admiterii 2020 la UVT, site-ul are adresa https://admitere.uvt.ro/. Prin intermediul acestui suport online am integrat toate procedurile necesare acestei sesiuni de admitere, din vara 2020, când suntem în fața unei noi premiere la UVT, semnificativă pentru procesul de transformare în universitate online: transferul tuturor etapelor admiterii în regim exclusiv online”, transmite prof. univ. Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Oferta educațională prin care cele 11 facultăți ale UVT vin în întâmpinarea candidaților reunește 75 de programe de studii universitare de licență și peste 100 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii universitare aparținând sferei științelor exacte și ale naturii, științelor sociale și economice, științelor umaniste, artelor și științei sportului și educației fizice.

 

Print Friendly, PDF & Email