Revoluția din Timișoara ar putea avea o secţiune în viitorul Muzeu al Victimelor Comunismului din Washington

Foto: CJ Timiş

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman a avut o întâlnire, la Timişoara, cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, întâlnire în cadrul căreia s-a discutat, printre altele, despre deschiderea, la Timişoara, a unei filiale AmCham şi a unei secţiuni dedicate Revoluției din Timișoara, în viitorul Muzeu al Victimelor Comunismului din Washington.

 

Cei doi oficiali au discutat despre importanța deschiderii unei filiale a Camerei de Comerț Româno-Americane AmCham la Timișoara, structură care ar dinamiza investițiile companiilor americane în zona de vest.

Într-o altă ordine de idei, preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a solicitat sprijin din partea autorităților americane pentru ca viitorul Muzeul al Victimelor Comunismului din Washington sa aibă o secțiune dedicată Revoluției de la Timișoara. Ambasadorul Adrian Zuckerman a salutat demersul, subliniind importanța celor întâmplate în `89 pentru drumul spre libertate și democrație al poporului român.

Președintele CJ Timiș i-a mulțumit ambasadorului american pentru contribuțiile pe care SUA le-a adus la întărirea Parteneriatului strategic dintre cele două state: „Consolidarea independenței energetice a României, proiectele din domeniul apărării și al combaterii corupției dovedesc că SUA sunt principalul aliat al țării noastre. La nivelul Timișului, sprijinirea unor proiecte în domeniul protecției sociale, implicarea în inițiative precum Via Carpathia, activitatea Comisiei Fulbright sau promovarea parteneriatelor între universități din Timiș și din SUA sunt demersuri concrete care își vor arăta beneficiile pe termen lung.” În opinia președintelui CJ Timiş, Adrian Zuckerman este ambasadorul american cel mai apropiat de poporul român şi, în plus, un ambasador în SUA al doleanțele românilor.

Foto: CJ Timiş

În contextul în care Adrian Zuckerman se află la final de mandat, președintele CJ Timiş i-a înmânat un cadou cu o simbolistică profundă pentru democrația timișeană și românească. Este vorba despre un tablou cu imaginea Pieței Unirii din Timișoara, realizat de pictorul Revoluției, Mihai Teodor Olteanu.

Print Friendly, PDF & Email