„Realitate înfățișată”, expoziție de pictură la Galleria 28

Foto: Maria Paşc

Galleria 28, în parteneriat cu grupul Noima, aduce pe simeze expoziţia Realitate înfățișată, cu cele mai recente lucrări realizate de pictorul arădean Liviu Pascu.

 

Curatoarea expoziţiei, Maria Paşc, spune că pictura artistului este o confesiune înduioșată a gusturilor și a preferințelor sale sentimentale, o imagine a lumii zugrăvite de temperamentul unui poet visător care, năzuind la o lume mai frumoasă și mai bună decât cea reală, privește lucrurile vărsând și un strop de culoare caldă asupra lor: „Este o priveliște aproape idilică a peisajelor, poetizate și îndulcite printr-o armonie de culoare. Meritul artistului este că izbutește să transfigureze și să ducă la febrilitate peisajul românesc din vibrații fine de lumină și din nuanțele unei atmosfere dulci, aproape periate. Paleta sa atacă game de roșu îndrăzneț întrebuințate, expresia artistului e clară și energică. Are un temperament de colorist capabil să-și definească impresiile și să și le închege în imagini personale.”

Expoziția Realitate înfățișată poate fi vizitată, respectând normele de prevenire a pandemiei de coronavirus, prin programare telefonică, începând vineri, 19 noiembrie, până în 4 decembrie, la Galleria 28, str. Constantin Brâncoveanu nr. 28, Timișoara. Programarea se face la numărul de telefon: 0040(0)722503028.

 

 

Print Friendly, PDF & Email