Expoziţie de pictură cu vânzare, pentru victimele de la Colectiv

Pictura Expoziţie Colectiv (2)Un grup de studenţi de la Facultatea de Arte Plastice şi Design, din Timişoara, organizează o expoziţie de pictură cu vânzare, pentru a ajuta victimele de la Club Colectiv.

 

Evenimentul caritabil va avea loc vineri, 13 noiembrie, de la ora 18, la Club D'arc, din Piaţa Unirii nr. 5. În cadrul expoziţiei vor fi expuse 25 de picturi semnate de studenţi de la Secţia Pictură a Facultăţii de Arte Plastice şi Design, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

 „Mânat de o neliniște, cauzată de sentimentul de neputință în fața unor astfel de tragedii, m-am gândit să fac cumva să ajut, să ajutăm teribila suferință a atâtor oameni, în urma incediului din Colectiv. Astfel, am expus ideea și, în urma discuțiilor cu studenții anului III Pictură, am urzit un plan, anume o expoziție cu lucrări făcute în această săptămână în memoria celor pierduți, răniți, îndurerați, lucrări care să reprezinte, compasiune, respect, durere, revoltă și tot spectrul de sentimente ce poate fi născut în urma unui astfel de nefericit eveniment”, spune iniţiatirul şi organizatorul evenimentului, Dan Toma, cadru universitar la Facultatea de Arte Plastice şi Design din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Lucrările prezentate la această expoziţie nu au bariere tehnice, nici stilistice, de dimensiune sau limbaj plastic, singurele regule pe care le vor respecta fiind, în afara tematicii, utilizarea contrastului clar-obscur, monocromia, pictura în alb şi negru, ca reprezentare a doliului.

Cu gândul că fiecare poate să ajute, oricât de puțin, făcând ceea ce se pricepe mai bine, sperăm și contăm pe asentimentul și prezența tuturor ce vor sa calce pragul D’arc-ului, în seara de vineri, 13 noiembrie, la ora 18, și să ajute, cumpărând câte o lucrare. Banii strânși vor fi trimiși pentru victimele Colectiv”, mai spune Dan Toma.

 

Print Friendly, PDF & Email