Primăria Municipiului Timișoara caută personal pentru recensământul populaţiei

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cum în perioada 16 mai – 17 iulie recensământul populației și locuințelor se va desfășura prin colectarea datelor de către recenzori în teren, prin interviuri faţă în faţă, Primăria Timișoara va încheia contracte de prestări servicii pentru 341 de recenzori și 17 recenzori-șefi care vor monitoriza/coordona colectarea datelor.

 

Recenzorii recrutați vor participa la instruirea organizată de Unitatea Județeană de Implementare a Recensământului, la o dată comunicată ulterior încheierii contractului de prestări servicii. Colectarea datelor și recenzarea prin efectuarea de interviu direct de către recenzor, în teren, se desfășoară în perioada 16 mai – 17 iulie, în limitele administrative ale PrimărieiTimișoara. Până în data de 15 mai este în desfășurare etapa de autorecenzare/autorecenzare asistată.

Cei care vor să fi admişi ca recenzori trebuie să îndeplinească Mai multe condiții:

  1. Să aibă vârsta minimă de 18 ani împliniți la data selecției – condiție eliminatorie;
  2. Să aibă minim studii medii absolvite (cu diplomă de absolvire) – condiție eliminatorie;
  3. Să nu aibă cazier judiciar – condiție eliminatorie;
  4. Să dețină cunoștințe de utilizare a unei tablete;
  5. Să aibă abilitatea de a comunica într-o manieră civilizată;
  6. Să aibă capacitatea de a stabili contacte inter-personale, de a fi cordial, plăcut, metodic şi riguros;
  7. Să dispună de un telefon mobil pe care să-l utilizeze pentru comunicare;
  8. Să aibă rezistenţă la stres şi lucru sub presiune;

În zonele/comunitățile cu populaţie de altă etnie decât cea română, cunoaşterea şi a limbii acelei etnii şi a specificului etniei respective reprezintă un avantaj în desfăşurarea muncii sale pe teren

Expertiza în domeniul statisticii, al administrației publice, experiența de operator statistic statistic sau ca personal RGA (recensământul general agricol) reprezintă un avantaj.

În plus, pentru o activitate eficientă, e nevoie ca recenzorul să aibă disponibilitatea de a lucra în program prelungit, în medie opt ore pe zi și disponibilitatea de a lucra în weekend (sâmbătă şi/sau duminică).

Plata se va face în funcție de numărul de chestionare pentru care se asigură asistența populației, chestionarul fiind alcătuit din mai multe secțiuni, cu grade de complexitate diferite.

Pentru detalii suplimentare și înscrierea pe listele de candidați, cei interesaţi sunt invitaţi să acceseze acest link.

 

Print Friendly, PDF & Email