Primăria Timişoara caută soluţii pentru criza de locuri în creşe

În etapa cererilor de intenţie din luna mai, numărul de solicitări pentru înscrierea copiilor la creşe era deja de 646. Acestora li se vor adăuga altele, pentru că etapa de înscriere propriu-zisă este în derulare. Asta, în condiţiile în care în Timişoara sunt disponibile doar 205 locuri, în 13 creşe. Această stare de fapt a determinat Primăria Timişoara să caute soluţii pentru realizarea de noi creşe.

 

Municipalitatea transmite că are în vedere pe de o parte reabilitarea şi reamenajarea, cu fonduri de la bugetul local, ale unor spaţii nefolosite, de la trei grădiniţe din Timişoara, în care să funcţioneze creşe, din anul şcolar 2017 – 2018. Este vorba despre:

  1. Spaţiile nefolosite de la Grădiniţa cu program prelungit PP 37, din Calea Aradului nr. 38. Valoarea estimată a lucrărilor este de 175.000 de lei (fără TVA).
  2. Spaţiile nefolosite de la Grădiniţa cu program normal PN7, din zona Pieţei Nicolae Bălcescu intersecţie cu strada Independenţei nr. 18. Valoarea estimată a lucrărilor este de 110.000 de lei fără TVA).
  3. Spaţiile nefolosite din incinta Grădiniţei cu program prelungit PP 27, de pe str. Brânduşei nr. 15. Valoarea estimată a lucrărilor este de 140.000 de lei (fără TVA).

În total vor fi înfiinţate 170 de noi locuri.

Pe de altă parte, Municipalitatea transmite că are în vedere conbstrcţia de noi creşe cu fonduri europene. Primăria anunţă că a analizat necesitatea înfiinţării a două creşe, una în zona de nord a oraşului şi una în zona de sud. Au fost identoficate terenuri pe care ar putea fi construite aceste creşe pe străzile I.I. de la Brad nr. 1/E, Prahova nr. 12 şi pe Calea Bogdăneştilor. S-a mai avut în vedere un teren pe strada N.D. Cocea, dar care deocamdată nu este dezmembrat, spun oficialii Primăriei.

Au mai fost identificate şi două grădiniţe ce pot fi transformate în creşe: Grădiniţa de pe strada Ţebea nr. 12 (din zona Blaşcovici) şi fosta şcoală/ grădiniţă din zona Freidorf.

Biroul Proiecte Diverse va demara realizarea documentaţiei pentru achiziţia serviciului de proiectare a noii construcţii în Calea Lipovei, urmând să fie decisă locaţia celei de-a doua construcţii, anunţă Primăria.

Costul estimativ al construcţiei unei creşe noi este de aproximativ două milioane de euro (alocarea pentru Timişoara este de 3,5 milioane de euro).

Print Friendly, PDF & Email