Se caută personal pentru o tabără de vară internaţională destinată tinerilor care aparțin minorității germane

România găzduişte o tabără de vară pentru tinerii care aparțin minorității germane din Europa de Sud-Est, Europa Centrală și Europa de Est. Organizatorii caută să angajeze profesori de limbă germană, coordonatori de workshop, directori de tabără şi pedagogi.

 

Goethe-Institut România și Institutul pentru Relații Culturale Externe organizează împreună cu Forumul Democrat al Germanilor din România şi Federația Tineretului German din România cea de-a șasea tabără de vară internațională de limbă germană pentru tinerii care aparțin minorității germane. Tabăra, organizată dub titlul Dezbatem Europa – Contribuim la schimbare!, se va desfășura în perioada 28 iulie – 11 august, în Alba Iulia, la Casa Jakab Antal.

Vor participa 80 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 17 ani, care au o legătură cu minoritățile germane. Programul taberei de vară cuprinde ore de limba germană desfășurate sub formă de proiecte și workshop-uri. Scopul acestora este de a contribui la dezvoltarea abilităților metodice, cunoștințelor și competențelor participanților.. La finalul taberei de vară, fiecare grupă va susține prezentarea proiectului în prezența unor reprezentanți politici din Germania și România. Programul-cadru al taberei de vară cu durata de două săptămâni va fi completat de o serie de activități culturale și sportive. Limba de comunicare în tabără va fi germana. Tinerii participanți vor avea cunoștințe de germană corespunzătoare unui nivel minim A2.

Organizatorii caută să angajeze şase profesori de limbă germană, şase coordonatori de workshop, un director de tabără şi un director pedagogic. Detalii despre condiţiile impuse pot fi văzute accesând acest link. https://www.goethe.de. Candidaturile trebuie trimise prin e-mail, până la data de 28 februarie, pe adresa Sophie.engel@goethe.de.

Print Friendly, PDF & Email