Alina Gorghiu: „Predicţia mea este că domnul Dragnea nu prinde finalul de an la şefia PSD”

Alina Gorghiu, a declarat la Timişoara, că Liviu Dragnea nu va prinde finalul de an la şefia PSD. Dar şi că Sorin Grindeanu şi Victor Ponta ar putea fi excluşi din PSD pentru că „au sfidat vârful pantofului domnului Dragnea”.

 

Senatorul PNL Alina Gorghiu a comentat, azi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul PNL Timiş, situaţia din PSD. Fostul preşedinte al PNL a afirmat, citat de Mediafax, că există o variantă ca liberalii să “lase” PSD la şedinţa cu moţiunea de cenzură “să se măcelărească, să se devoreze între ei, ceea ce fac de săptămâni întregi”.

Alina Gorghiu consideră că războiul din PSD este abia la început şi că suntem într-o “criză politică extrem de gravă, care afectează profund şi pe termen lung credibilitatea României”.

Alina Gorghiu spune că se aşteaptă ca niciunul dintre miniştrii care şi-au dat demisia să nu se regăsească în viitorul Cabinet: „Să nu se regăsească, pentru că gestul demisiei înseamnă o recunoaştere a incapacităţii manageriale a acestora. Nu raportul sunt nemulţumirile reale ale domnului Dragnea. De când a luat puterea, domnul Dragnea şi colegii săi au o singură obsesie: gândul lor este exclusiv concentrat pe justiţia din România şi pe modificarea legislaţiei, astfel încât să-şi satisfacă interesele.”

Fostul preşedinte al PNL a criticat-o şi pe Gabriela Firea, primarul Bucureştiului, despre care spune că îşi doreşte să fie viitorul premier al României: „Văd pe cineva foarte vocal în PSD, cineva care sunt sigură că-şi doreşte să fie viitorul prim-ministru al României, o doamnă care vorbeşte rar. Şi anume, vorbesc de doamna Firea şi mă întreb dacă în această şedinţă a CEx-ului n-ar fi fost interesant pentru toţi cei care trăim în Bucureşti, locuim şi suportăm calvarul problemelor din Bucureşti, n-ar fi interesant să vedem un raport şi legat de doamna Firea şi de Primăria Capitalei, un raport de evaluare al programului de guvernare locală pe care şi l-a asumat aceasta. Pentru că veţi vedea că nici măcar 13% din cât a îndeplinit guvernul PSD nu îndeplineşte doamna Firea. După un an de zile, nu după cinci luni, şi atunci vom vedea care este legitimitatea cu care doamna Firea vorbeşte atunci când îşi atacă propriul Cabinet.”

Senatorul PNL de Timiş estimează că Liviu Dragnea, „nu prinde finalul de an la şefia partidului său” şi vede această criză din PSD ca pe o şansă pentru partid să scape de liderul său. „Faptul că prim-ministrul se manifestă – cred că în premieră – ca om politic şi scoate mizeria de sub preş mă face să cred că există o mică speranţă să scăpăm de domnul Dragnea de pe scena politică”, susţine Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, urmează „o lună de foc”, pentru că „PSD nu va avea înţelepciunea să tranşeze lucrurile repede” şi crede că s-ar putea realiza o premieră în România, anume ca un fost premier şi un premier să fie excluşi din PSD, cu referire la Victor Ponta şi la Sorin Grindeanu: „Un actual şi un fost prim-ministru vor fi excluşi din PSD pentru că au sfidat vârful pantofului domnului Dragnea.

 

Print Friendly, PDF & Email